PizzaPai. Herlig pizza med tykk, smakfull bunn.

Selv om denne oppskriften stammer fra 2011,
blir jeg fremdeles sulten og husker at dette, dette var skikkelig godt!

Jeg ville prøve en pizzapai, den ligner jo litt på deep dish pizza,
men ville ha deigen litt enklere.
Løsningen var å tenke og å prøve.
Og det ble suksess!

Og her kommer oppskriften:

Pizzapai. Bunn.

1,5 dl melk
1 ts salt
1/2 ts sukker
25 g gjær
4 dl hvetemel (ca)
(ca 25 g smør)

Bruker ikke noe fett i,
kjevler det i etterpå.
  
Lag en vanlig pizzadeig og sett til heving.
Gjør klar ønsket fyll: stekt og krydret kjøttdeig, tomater, tomatsaus,
tre typer ost, fyldig norwegia, ridder og parmesan ost.
  
Deigen hevet godt på en halvtime, ta den ut og kjevle et rektangel.

  
Finn frem kaldt smør og høvle  smøret.
Legg smøret i en linje på midten,
brett ene deigsiden over
  
Legg smør oppå der igjen  og brett andre deigside over.

Brett så inn til en liten klump, kjevle den ut til et rektangel igjen og brett sammen(uten smør nå)
Legg klumpen tilbake i bollen og i kjøleskapet i 20 minutter.

   
Smør en liten paiform, helst med løs bunn, 20 cm.
Dekk deigen i formen
  
Ha på ost, jeg velger ridderost i bunnen, tomatsaus oppå der,
ca 4-5 ss av en tykk saus (oppskrift finner du her)
  
Litt parmesanost, og så kjøttdeigen.
Hvor mye må du selv avgjøre, det var ikke plass til allverdens.

Fyldig norwegia, tomater(la de renne av på litt papir) og mozarella på toppen.
Strø litt salt på toppen,
og stek den i ovnen på 200* i 30 minutter, nederste rille.

Whoppa!
Ikke dum denne her!!

Deigen ble perfekt,
passelig tykk og med god smak.

Og spør du Gubben??
Han var strålende fornøyd,
bunnen var perfekt og paien nydelig.

#pizzapai #pizza #middagstips #oppskrift #tykk #bunn

Please follow and like us:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.