Gode trekant-rundstykker med frø og kjerner!

God oppskrift hentet fra min gamle blogg, anno 2012

Det er noe eget å tygge et skikkelig godt frø-rundstykke.
Og da mener jeg ikke disse på butikken,
som har noen frø utenpå,
og ellers bare er luft inne….

Nei her snakker vi skikkelig tyggemotstand,
og en helt vanvittig god smak!!

For ikke snakke om at man faktisk blir METT av disse,
skikkelig god og mett!
Med en god følelse i magen!

Mmmmm….disse bør du prøve!

Trekanter med masse frø!

3 dl vann
1 ss smør
1 ts honning
1 ts salt
1 dl havregryn
1 dl havrekli
1 dl gresskarkjerner
1 dl solsikkefrø
1 dl linfrø
1 dl melk
3/4 pk fersk gjær
ca 6 dl hvetemel

Ha havregryn, havrekli, solsikkefrø, linfrø, gresskarkjerner, honning og smør i bakebollen.
Hell over kokende vann og la dette svelle 10-15 minutter.
  
Hell på iskald melk, sjekk tempraturen, vent til den er lunken.
Ha i gjær og hvetemel + salt.
La maskinen gå minst 8 minutter.
Grunnen til at jeg bruker litt mer gjær enn vanlig er at bakst med mye frø trenger litt ekstra gjær.
  
Skrap deigen sammen med litt mel og hev den under plast ca 1 time.
Den skal ese godt opp.
  
Kna deigen litt, trill pølser, klapp pølsen flat og skjær ut trekanter.
Endene kan du trykke sammen til en fyldig munn…

Og leke litt med den… (Hjelp så ung jeg så ut her!)
 
Etterhev rundstykkene ca 30-40 minutter under plast,
pensle med vann og stek dem på 200* i ca 15-20 minutter.
Avkjøles på rist.

Og nyt et mettende og utrolig smakfullt rundstykke, trekantstykke…

Nydelig med ost…. gjerne med hjemmedyrkede spirer
Helt vanvittig godt med laks…
Og fantastisk gode å putte i brødristeren flere dager etter.
Smaker som nybakt, og spesielt gresskarkjernene blir utrolig gode etter en tur i brødristeren.
Disse kan jeg virkelig anbefale!
For deg som liker smakfullt brød,
med god metthetsfølelse,
på en sunn og god måte!

#rundstykker #oppskrift #frø #kjerner #solsikkekjerner #gresskarkjerner #linfrø #havregryn

Please follow and like us:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.