Kjøttfri mandag. Kremet salat med god smak fra mangochutney og creme fraiche.

Gubben og Guttene må innimellom klare seg selv til middag,
da blir det ofte spaghetti og kjøttdeig.

Greit nok det. For av og til har jeg bare tid til meg selv.
Og da blir det gjerne noe uten kjøtt.

Salat til en person. For eksempel…. Denne er god:

Jeg hadde så mye mango-chutney igjen etter å ha laget en stor porsjon,
for så å plutselig ikke lage så mye indisk mat….

Men så kom jeg på at den kunne brukes på andre måter,
og dette ble en deilig varm salat.

Perfekt på en kjøttfri mandag.

Kremet salat med mangochutney og creme fraiche. 1 porsjon

8-10 sukkererter, i strimler
1/2 spiss paprika, i biter
4-5 dusker blomkål i biter
1 vårløk i biter
litt olje til steking
1/2 ts garam masala
3-4 ts mangochutney
3-4 ts creme fraiche
Salt og pepper

Olje
hvitløk
surdeigsbrød

Nudler, jeg brukte noen grønne grønnsaks-nudler jeg kjøpte i asiatisk butikk.

Kok nudlene noen minutter, sil og avkjøl i litt kaldt vann.

Stek paprika, blomkål, vårløk og garam masala i litt olje.
Et minutt eller litt mer.
Ha i creme fraiche og mangoChutney, samtidig som du skrur ned for varmen,
så sausen ikke svir i bunn.
Bland godt inn og la surre et par minutter.
Bland inn strimlet sukkererter  og smak til med salt og pepper.
Ha i nudlene, (jeg klipper mine i mindre biter) og bland godt.

Samtidig varmer du litt olje i en stekepanne, 1-2 ts,
gni surdeigsbrødet med et hvitløksfedd skåret i to og stek det i oljen til det blir såvidt brunt og litt sprøtt.

Server!


Kjøttfri mandag er godt!

#kjøttfrimandag #kjøttfri #vegetar #nudler #salat #oppskrift

2 hendelser på “Kjøttfri mandag. Kremet salat med god smak fra mangochutney og creme fraiche.”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.