Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Brytebrød med havre. Godt til middag. | MinMatgaleVerden

Brytebrød med havre. Godt til middag.

Brytebrød som tilbehør til middag.

Til suppe, gryterett,
eller skjær i skiver og bruk som vanlig brød.

Steike godt!

Og oppskriften er min, og bare min.
Eller, nå kan den bli din og, hvis du vil bake 🙂

Brytebrød med havre.

2 dl havregryn, lettkokte
1 dl havrekli
2 dl melk, kald
La stå og svelle 30 minutter

2 dl kaldt vann
1,5 ss flytende honning/sirup
1 ts salt
ca 6 dl hvetemel
2 ss mykt smør tilsettes på slutten av eltetiden.

La maskin kna deigen ca 10 minutter.
Dekk til og la stå på kjøkkenbenken ca 7 timer

Trill små boller og legg i godt smurte former.
Bruk de eller den formen du har, bare pass på at det blir litt mellomrom mellom bollene.
Jeg hadde vel ca 11 boller. Brukte to randformer, 6 i den ene og 5 i den litt mindre.

Etterhev ca 2 timer.

Pensle med litt egg/vann og strø på ønsket garnityr.
Jeg brukte sesamfrø på en og valmuefrø på den andre.

Stek i forvarmet ovn, 200* midt i ovnen ca 30 minutter.

Avkjøles på rist uten form.

#brytebrød #oppskrift #middagstips #brød #havre #havregryn #havrekli

2 hendelser på “Brytebrød med havre. Godt til middag.”

  1. se der ja,disse var flotte og godt å ha litt om en treng noe enkelt :=) her har det vært brødbakst i dag,så lagde jeg brytebrød jeg også slik du gjorde ved å lage pølser og dele dem i passe biter :=) brukte havremel og emmer og dei blei kjempegode ,nyt brøde ditt :=)

    1. Ja det tror jeg ble godt. Emmer er jo god smak i. Og veldig enkel måte å lage rundstykker på dette 🙂 Takk, det samme til deg 😀

Legg igjen en kommentar til Kjersti Avslutt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.