Sjokoladecupcakes med chili og lakris. Påskepyntet.

Påskepyntet cupcakes med chili og lakris.

Gule påskeegg. Enkelt å lage.

Og det blir jo så fint…..
Egg i reir….som smaker godt…

Koselig å ha på lur…. Kanskje etter en svett tur??

Sjokoladecupcakes med chili og lakris. (eller bare sjokolade..)

1,9 dl hvetemel
2 ss kakao
1,25 dl sukkker
1/2 ts natron
1/4 ts salt
1,25 dl surmelk
30 g smeltet smør
1 egg
1/2 ss eple-eddik
1/2 ts vaniljeekstrakt
1/4 ts lakris, flytende (kan sløyfes)
1/4 ts chilipulver (kan sløyfes)

Bland alt det tørre. Bland egget med de våte ingredienser (untagen lakris)
Rør alt sammen og bland godt. Rør samtidig i lakris, rør godt.
Jeg blandet alt for hånd.

Hell i former, 8-10 vanlige muffinsformer, 6 store muffins former

Stek på 175* ca 15-20 minutter. Avhenger veldig på størrelsen av formene.
Avkjøl på rist.

Smørkrem.

50 g smør
1,8 dl melis
1/2-1 ts vaniljeekstrakt

1 ss fløte
15 g sjokolade

Rør smør, siktet melis og vaniljeekstrakt luftig og fluffy.

Ta av litt under halvparten og ha i sprøytepose. Sprøyt kant rundt cupcakes.
Kok opp fløten og ha i hakket sjokolade. La stå litt, rør til en jevn ganache.
Ha litt og litt smørkrem i ganache og rør godt, etter to ganger blandes alt godt sammen.
Ha i sprutepose og lag «reiret» til fuglene.

ca 50 g marsipan, farget gul, litt farget rød.

Lag egg og noen kyllinger.

Dekorer.

Bli inspirert til å lage cupcakes til påske.

Godt…

Følg meg på FB: Min Matgale Verden og på instagram: Min Matgale Verden

#sjokoladecupcakes  #muffins #påske #sjokolade #påskepynt #oppskrift#hjemmelaget

Please follow and like us:

2 hendelser på “Sjokoladecupcakes med chili og lakris. Påskepyntet.”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.