I går bakte jeg Svenske Hullkaker.
Deilig myk gjærbakst med «hull.»
Nydelige «kaker» som smaker himmelsk med brunost….
Og som man blir glade av å se på…..
Du kan jo henge dem opp,
sånn at de blir enda bedre å se på. 🙂
Svensk Hullkake.
2 små brød, halvert oppskrift
2,5 dl melk
25 g gjær
1 ss mykt smør
1 ss mørk sirup
1/2 ts salt
1 ts malt stjerneanis
100 g fint rugmel (siktet rugmel)
250-300 g hvetemel
Lunk melken, rør inn gjæren og sirupen samt smøret.
Ha i resterende ingredienser, men hold igjen på hvetemelet.
Kna deigen til den akkurat slipper bollen. Dekk til og hve 45 minutter.
Ta deigen ut på bakebordet og del den i to,
trill hver del til en bolle, klapp den litt flat og kjevle den ut til en tykk sirkel.
Stikk hull i midten med en ca 7 cm sirkel, glass e.l.
Sett ovnen på 225*
Prikk kakene med en gaffel, og la dem etterheve ca 15 minutter, tildekket.
(sirklene som blir stukket ut stekes også, fine små tekaker)
Pensle kakene med melk eller egg,
og stek dem 15-20 minutter, midt i ovnen 225*
(Pass på så de ikke blir for godt stekt.)
Avkjøl på rist, med et kjøkkenhåndkle over.
Oppbevares i brødboks/plastpose.
Kan fryses.
Etter to dager smaker brødet best i brødristeren
Supergode «kaker» eller brød
som smaker godt med litt søtt pålegg eller ost.
Også perfekt i matpakken med skinke,
#oppskrift #kake #bolle #svensk
herlig,denne skal jeg kopiere :=)
Så bra. Artig med litt annerledes brød 🙂