Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Rabarbrakake med karamell | MinMatgaleVerden

Rabarbrakake med karamelltopping.

Rabarbrakake er vårens første.
Og jeg elsker den syrlige friske smaken,
som vitner om vår, sol og varme.

Denne oppskriften har jeg laget selv.
Og med en syrligsøt ripssaus til,
får du virkelig eksplosjoner av smaker.

Fantastisk god kake med  masse smaker…

Søt kake med syrlig rabarbra……søt topping og syrlig saus….
Her får alle smaksløkene virkelig kjørt seg.

Ja vi elsker våren!
Bonnie og jeg.

Rabarbrakake.

200 g smør
200 g sukker
3 egg
200 g hvetemel
1 toppet ts bakepulver
1-2 ts vaniljeekstrakt

250 g rabarbra i biter
1 ss potetmel
3 ss sukker

Karamelltopping

20 g smør
35 g brunt sukker
1,5 ss lys sirup
1 dl fløte.

Smelt smør, sukker og sirup,
la koke litt til det har en fin farge.
Ha i kremfløte og la sausen småkoke mens kaken steker.

Ripssaus

2,5 dl frosne rips (ca 2 dl tint)
0,25-0,5 dl sukker (smak til)

Tin bærene, mos bærene med sukker med stavmikser e.l.
Sil sausen gjennom en finmasket sil.

Kaken:
Rør mykt smør og sukker hvitt,
ha i et og et egg + vaniljeekstrakt
Sikt i hvetemel iblandet bakepulver.

Ha kaken i en 22-24″ form (jeg brukte 24″)
Skjær rabarbra i biter, bland inn potetmel og sukker og strø alt over kakedeigen i formen.
Og stek den 45 minutter på 175*

Ta ut kaken og hell karamellen rundt om på hele kaken.
Stek videre 15 minutter.

Avkjøl på rist. La den stå i formen ca 10 minutter, løsne den så forsiktig og avkjøl videre.
Nyt den gjerne litt lunken, med den friske ripssausen til.

En eksplosjon av syrlig og søt smak!

Denne kaken er min egen oppskrift.

2 hendelser på “Rabarbrakake med karamelltopping.”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.