«Lyse havregrynsgleder» Bak noe godt i helgen.

Lyst å bake noe godt i helgen??
Prøv disse:

Lyse Havregrynsgleder

Med godt pålegg,
nyrørte tyttebær,
eller laks og eggerøre.

Brød er godt til frokost,
og ferskt lyst brød med god smak av havregryn,
DET er godt det!

Lyse havregrynsgleder.

(til et lite brød og ca10 rundstykker)

3 dl havregryn, små
2,5 dl melk
2,5 dl vann
3 ss smør
1 ts sirup
1 ts salt
2 dl vann
50 g gjær
15 dl hvetemel

  
Lag havregrøt av 2,5 dl melk, 2,5 dl vann og havregryn.
La den koke et par minutter, la stå litt og ha så i smør, salt og sirup.
Bland så i 2 dl kaldt vann og ha alt i bakebollen,
la den st, rør i den og vent til temperaturen er 37* (lunken)
Ha så i hvetemel og gjær, elt i maskin 8-10 minutter
  
La deigen heve omtrent en times tid under plastdekke.
  
Kna deigen på bakebordet, perfekt deig slipper akkurat, på grensen til å henge.
Form rundstykker og ta av en bit som passer i din brødform. Jeg brukte en liten brødform idag.
Lag en pølse, spray den med vann, dekk bordet med ønsket frøblanding
(jeg brukte sesam, solsikke, gresskar og lin-frø)
  
Rull den våte pølsen i kornene. (merkelig ordspråk)
Vri deigen og plasser den i formen.
  
Sett til etterheving på plate, dekk med plast og kjøkkenhåndkle.
Etterhev ca 30-40 minutter.
  
Godt hevet deig, et nydelig syn!!
Sprut rundstykkene med vann og strø på valmuefrø,
ta en liten sprut på brødet og.
  
Stek på 225* (som senkes til 200* etter ca 10 minutter)
Ca 20 minutter på rundstykkene, ca 40 minutter på brødet (kommer litt an på størrelsen 35 min på liten form)

Et skikkelig rustikkt brød!
Med god smak av stekte korn,
og lys som sommernatten inni.


Lyse søndagsgleder.

Med godt pålegg!

#havregryn #rundstykker #oppskrift

1 hendelser på “«Lyse havregrynsgleder» Bak noe godt i helgen.”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.