Hjemmebakt brød med byggryn og solsikkekjerner

To saftige og gode brød med tyggemotsand i byggryn og solsikkekjerner.
Så godt, enkelt og helt uten tilsetningstoffer.
Holdbart og mykt i flere dager.

Faktisk så godt at jeg har bakt det to ganger de siste ukene!

Hjemmebakt brød med byggryn og solsikkekjerner

1 dl byggryn

Kokes i vann med 1/2 ts salt og 1 ts nøytral olje ca 1 -1,5 time til grynene er myke.
Fyll på vann etter behov.
Sil av grynene og avkjøl til lunken.

Hevedeig:

1 ertestor klump fersk gjær
1 dl vann
1 dl hvetemel.

Rør sammen og la stå mens grynene koker og avkjøler.

I hevedeigen legges de godt lunkne grynene
1 dl solsikkekjerner
2 dl vann
10 g fersk gjær
2 ss maltekstrakt (helsekost) (Event 1 ss mørk sirup)
ca 550 g hvetemel
1 ts salt

Kna deigen ca 15 minutter i maskin og sett til heving, tildekket ca 1 time.
(Deigen skal såvidt slippe bollen når du har litt fart på eltingen)

Sett ovnen på 220*
Kna deigen litt for hånd og del i to like deler, eller sånn at det passer dine former.
Jeg hadde mine i to små brødformer
Etterheve tildekket ca 40 minutter.
Skjær tre snitt i brødene og pensle/sprute på vann.
Sett brødene i ovnen, miderste rille og skru temperaturen ned til 200*
Stek ca 30 minnutter for små former, 40 minutter for større.
De siste 10 minuttene satt jeg platen nederst i ovnen, da brødene hadde fått god farge på toppen.
Alle ovner steker forskjellig, så prøv deg litt frem.

Avkjøl noen minutter, men løsne brødet som skal såvidt sitte fast i kantene.
(Sitter det veldig fast bør det stekes mer)
Og fjern formene så ikke brødet blir full av kondens.

Avkjøl på rist.
Oppbevares i brødpose, kan fint fryses.

 

Saftig og godt brød med tygg i!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.