Hjemmelaget rømmegrøt. Barneskirenn!

Oppdaget plutselig at jeg ikke har oppskrift på rømmegrøt på bloggen!
Også i dag, på St. Hans aften.
Men gamlebloggen min svikter ikke,
her får du oppskrift og fremgangsmåte fra 2011,
og jeg bruker oppskriften fremdeles 🙂

For så lett er det faktisk,
og når jeg lager den med 5 mila i bakgrunnen,
ja da blir det barneskirenn.

Du trenger bare:

2 beger Seter rømme
2,5 dl hvetemel
1 ts salt
1 ss sukker (valgfritt)
Ca 6 dl h-melk (kan sikkert bruke lett melk og…)

    
Hell rømmen i en kjele, (teflon eller tykkbunnet)
Og la den koke ca 5 minutter
Jeg bruker her en «tvåre»,
Den brukte alltid min mormor når hun laget rømmegrøt,
og det er hun som har lært meg å lage det.

Tvåren blir forøvrig laget av toppen på en gran,
Både Gubben og jeg har laget våre egne tvårer,
ganske gøyt:0)

Sikt så i halvparten av hvetemelet,
(som du og har blandet salt og event. sukker i)
Og så rører du det GODT sammen,
      
Her bytter jeg visp for å få best mulig røreegenskap.
Når det er godt sammenrørt lar du fettet putre frem,
Rømmegrøten skal altså koke,
men ikke på full guffe.
Finn en god skje og fløt av fettet som du heller i en liten skål.
   
Fløt av så mye fett du ønsker/orker,
og sikt deretter i resten av melet og rør godt igjen.
      
Ha klar melken som med fordel kan være litt varm.
Spe med melk,
rør GODT imellom hver speing,
dette er bare god armtrim,
ikke noe å syte over:0)
    
Spe til rømmegrøten har passe konsistens,
og la den koke 7-10 minutter.
Imens lager du klar tilbehør,
Jeg brukte idag fine knekkebrød,
stranda skinke og fårepølse.

Eller lag dine egne

Oppskrift på Bergenske Vannkringler

Enkelt det og!

Server med sukker og kanel,
samt fettet som man drypper over grøten,
til de som ønsker det.
(det ser veldig delikat ut!)

Så du det??
Et barneskirenn!!
Bare prøv:0)

Please follow and like us:
error

2 hendelser på “Hjemmelaget rømmegrøt. Barneskirenn!”

  1. Åh, rømmegrøt er godt! Min mor pleide å lage det, men jeg har visst brukt mest Toro sin (pulver rørt ut med vann og rømme). God den også, men ekte er bedre. 🙂 Flatbrød og spekemat hører med.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.