Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Sommerens beste kake. Pavlova til St.Hans | MinMatgaleVerden

Sommerens beste kake. Pavlova til St. Hans

Dette må vel være verdens beste og mest sommerlige kake,
Pavlova,
som er oppkalt etter den Russiske danseren Pavlova.
Oppskriften er ikke russisk, men sies å være fra Wellington, New Zeland,
der en hotelchef laget denne kaken da Pavlova gjestet og opptredde der i 1926, på sin verdensturnè.

På den tiden skulle ballettdanserne være kraftig med mye muskler,
Pavlova forandret imidlertid på dette,
hun hadde vært mye syk som barn, og var tynn og lett,
derfor passet hun perfekt inn i rollene som f.eks Giselle
Fil:Anna Pavlova 1912.jpg
Pavlovas mest kjente rolle var Døende svane…

Og kaken som er oppkalt etter henne er like luftig og lett som en ballettoppvisning…

Og smaker som en bit av en midtsommersnatt…..
Søt  og frisk….med sommerens bær…..

Som ingen kan motstå……

Lag en marengsbunn:

2 eggehviter
1 dråpe eddik
1,5 dl sukker
Pisk eggehvitene og eddik stiv,
ha i litt og litt sukker, pisk lenge og vel…
Finn frem bakepapir og form marengsen som du vil.

Har du en stor hjerteform bllir dette en riktig søt kake til en hjertens kjær….

Legg marengsen i formen, skjær med en tynn kniv rundt kanten og ta formen vekk FØR du steker.
Stek marengsen i 1,5-2 timer,
la den gjerne stå i ovnen etter du har slått den av.
Stekes på 150* når du setter inn formen, skru straks ned til 125*, gjerne varmluft.
Legg på hjemmelaget vaniljekrem, pisket krem oppå, og strø over ønsket bærmix…

Sprø, søt og knasende marengs….med en himmelsk vaniljekrem, som blander seg med pisket krem….
Pimpet med sommerens beste bær,
her med helt helt ferske markjordbær,
plukket i hagen min.

Glad St.Hans:)

#pavlova #oppskrift #sthans #sommerkake #opprinnelse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.