Søte hvetelengder

Søte, saftige og syndig gode…

Det ser ut som et brød….

Det ER ikke et brød…..det er hvetelengder….

Og det smaker himmelsk!

Jeg smurte litt smør på en….men de smaker like godt uten.
Eller med litt brunost….det tror jeg blir godt.

Hvetelengder.

25 g gjær, fersk
2,5 dl melk, lunken
100 g smør, smeltet
1/2 ts salt
1 dl sukker
1 egg
ca 7-8 dl hvetemel

1 dl smør (godt smør, gjerne kvitseidsmør)
1 dl sukker

Egg til pensling
perlesukker

Bland alle ingrediensene til deigen og la den knas i kjøkkenmaskin minst 8 minutter.
Deigen skal være på grensen til klisset.
Hev en 30-60 min tildekket.
Kjevle ut til 2 rektangler,
smør med smør og strø på sukker.
Rull sammen rektanglene, og vri pølsene før du legger dem i to smurte brødformer.
Gjerne med en bit bakepapir i bunn.

Etterhev i 30 minutter, tildekket.
Pensle med sammenpisket egg og strø på perlesukker.

Stek på 225* ca 25-30 minutter

Ta brødet ut av formen. Løsne litt i kantene om sukkeret har fått  det til å sitte fast,
ellers skal det være enkelt å få løst.
Avkjøl på rist.

Når brødet er avkjølt, skjæres det i skiver og nytes…

Supergodt!

#oppskrift #hvetelengde #hvetebakst #hjemmebakt #hvetedeig #gjærdeig #kake

Følg meg på instagram:https://www.instagram.com/minmatgaleverden/

Og på fb: Min Matgale Verden 

Please follow and like us:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.