Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Oppskrift på surdeig! | MinMatgaleVerden

Oppskrift på surdeig!

Nå har jeg laget to surdeigsvarianter som begge floppet.
De døde rett og slett på veien.
Dette var hurtig-varianter som bare skulle ta fire dager.

Så nå går jeg tilbake til gamlebloggen
og finner oppskriften jeg har lykkes med mange ganger før,
selv om det tar litt lengre tid!

For nå er jeg sugen på surdeig!

Jeg har laget meg en surdeig,
matet og stelt godt med den i 10 dager nå,
og ikke minst,
laget veldig mye godt brød på veien,
og litt brød som floppet totalt….

Store runde brød, som dette,
her tilsatt en bitteliten bit gjær,
jeg måtte prøve meg litt frem.

Eller frokostrundstykker,
Laget av kaldhevet deig,
satt rett i ovnen om morgenen.

Utrolig saftige, med en helt herlig smak! Uten gjær!

Du kan lage din egen surdeig,
bare du husker å mate den…

Surdeig.

50 g hvetemel
50 g vann
2 ss yoghurt naturell

Bland sammen og dekk til med plastfolie/i plastboks/glasskrukke med tett lokk.

Dag:2
Ha i 100 g mel + 100 g vann (100 g vann er ca  1 dl)

Dag 3:
Fjern 200g av blandingen.
Ha i 100 g  mel og 100 g vann

Dag 4-10/15 :
Samme som dag 3.

Når deigen bobler og koser seg godt kan man lage brød uten gjær,
sett surdeigen i kjøleskap,
nå trenger du bare mate den 1-2 g i uken,
eller så ofte som du ønsker å bake brød:)


Mat surdeigen 1 gang om dagen de første ca 10 dagene…

Når du heller av de 200 g  i mateprosessen,
kan du lage brød av det.

Ha da i ca 1/4-1/2 ts tørrgjær, eller ca 5-6 g fersk gjær i tillegg,
surdeigen hever ikke så godt før den er helt klar.

Etter ca 10 dager er deigen en seig boblende masse…

Og du kan lage de mest smakfulle brødene du kan tenke deg….


#surdeig Deilig surdeigsbrød…..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.