Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Bergensk Julevørterbrød | MinMatgaleVerden

Bergensk Julevørterbrød

Dette er en av mine «må ha» i førjulstiden.
Bergensk julevørterbrød.
God vørtersmak (selv om jeg ikke liker vørterøl…)
med masse rosiner i.

Dette laget jeg på lørdag,
min mor og far fikk en del, og svigermor en del.
Jeg trenger nemlig ikke så mye, for her hjemme er det bare jeg som spiser julebrød.
Og plutselig har jeg bakt et til….

Jeg liker de best med brunost, eller med EKTE smør:0)
Her ser du jeg var litt ivrig, og skar i brødet før det var helt avkjølt,
måtte bare smake…..

Noen skiver vørterbrød med brunost i sekken er ikke dumt på tur.
Og resten av vørterølet får plastkork på.
Disse plastkorkene har jeg faktisk etter min mormor,
de er skikkelig gamle, men gjør sin misjon enda!

 Bergensk julevørterbrød.
Oppskrift til 2 små brød,( jeg halverte og laget 1 brød.)

50 g gjær
3 dl melk
1,75 dl vørterøl
1 ts salt
65 g farin. (sukker ja)
125 g mørk sirup
35 g smør (smør ja)
375 g siktet rugmel
fh ts pepper (se bildet nedenfor)
1 ts nellik, malt
1 ts ingefær
2 store toppede ts stjerneanis
375 g hvetemel (jeg brukte litt mer)
125 g rosiner (økte mengden litt her og)

  
Varm opp smør, melk, sirup , sukker og vørterøl til sukkeret smelter.
  
Ha det i bakebollen og la det bli lunkent.
Så mye pepper brukte jeg til 1 brød, men vil tro det passer til dobbel oppskrift og.
  
Bland rugmelet med krydderene. Og ha det i den lunkne blandingen sammen med gjær,
og omtrent halvparten av hvetemelet.
  
La maskinene gå til du har en litt klisset med god deig.
Og la den heve under plast i 1 time.
  
Kjevle ut deigen og strø rosinene i for å få de mest mulig spredd.
Kna sammen til et brød.
  
Legg i smurt brødform, med litt bakepapir i bunnen.
La etterheve ca 40 minutter under plast og klede.
Sprut/pensle den så med vann.
  
Stekes på 200 * i 40 minutter. Når halve tiden er gått kan du legge på et bakepapir på,
for å unngå at brødet blir så sort på toppen.

Brødet kan være litt vanskelig å få utav formen,
spesielt om man ikke smører sidene på formen,
hvilket jeg ikke gjorde.Men en tynn smørkniv gjør susen.

Avkjøl på rist med klede over, og nytes med smør eller brunost.
eller hva foretrekker du?

Nyt en fersk skive vørterbrød i en snødekket solvegg!

#julevørterbrød #vørterbrød #oppskrift

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.