God Brownie. Litt sunnere og Glutenfri!

Sunn Brownie

For godt til å være sant?

Eller rett og slett bare godt?

Det startet med at jeg ville bake med Tahini.
Tahini er rett og slett ristede, moste sesamfrø!

Kan også kjøpes ferdig, i velassortert eller asiatisk butikk.

Tahini blir som en sunn versjon av peanøttsmør.
Og gir brownien en ekstra god smak.

Brownien ble testet av Guttene som syntes den smakte som proteinshake.
Og jeg hadde den med på jobb,
hvor den virkelig ble godt mottatt.

Her var det mange som ble imponert over hvor god den var,
i tillegg til å være sunnere enn vanlig.

God Brownie.
Litt sunnere og Glutenfri.

En form ca 20×20

0,5 dl bakekakao
1 dl havremel Glutenfritt (se tips)
1 ts bakepulver
1/4 ts salt
0,5 dl kokosolje
1,2 dl palmesukkker/brunt sukker
150 g mørk sjokolade
0,5 dl tahini (se tips)
3 egg
1 banan, most med gaffel
1 ts vaniljeekstrakt
0,5 dl tahini (til å «swirle» over kaken)

Bland det tørre
I vannbad (ikke la skålen berøre vannet)
smelter du sjokolade, kokosfett og palemsukker/brunt sukker
Jeg hadde klumper med palmesukker,
har du det så la dem smelte først sammen med kokosoljen.
Rør sammen til en jevn masse til slutt.
Vil palmesukkeret klumpe seg litt, varm forsiktig i micro,
men pass på så du ikke svir sjokoladen.
Avkjøl litt og rør inn tahini.

Bland sammen egg, banan og visp inn.

Bland inn det tørre til en glatt røre,
som ikke blir helt glatt, men litt kornet pga havremel og tahini.

Hell i form med bakepapir.
Drypp siste del av tahini over  litt her og der på kaken.
Ta en kniv og «swirl» rundt, så tahinien blir spredd.

Stek på 175* ca 25 minutter.

Tips. Har du ikke havremel,
kan du enkelt mose havregryn i foodprocessor

Tips: Tahini kan du lage selv

Nydelig god.
Og litt sunnere!

#brownie #sunn

Please follow and like us:

2 hendelser på “God Brownie. Litt sunnere og Glutenfri!”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.