Hjemmelaget cæsar dressing

Vidunderlig god!
Enkel å lage med stavmikser.

Hjemmelaget Cæsar dressing

3-4 ansjosfilet
1/2 kinesisk hvitløk
1 god ts god sennep
1 egg (Eller to eggeplommer)
1 ts rødvinseddik /hvitvinseddik
1 ts flytende mild honning/sukker
Ca 3-4 dl olje, solsikke/raps

Mos hvitløk, ansjon, sennep, rødvinseddik, honning og egg.
Pass på at alle ingrediensene har samme temperatur!
Tar du egg og ansjos fra kjøleskap, la dem tempereres.

Mos sammen, og tilsett så olje i en tynn stråle mens stavmikseren går.
Litt og litt til tykk god dressing.
Ansjosen står for saltet her.
Men smak til og tilsett gjerne salt/søtt eller surt,
etter din egen smak. (sitron kan fint løfte smaken om den er litt «lapp»)

Oppbevares på tett krukke/spruteflaske i kjøleskap.

Disse flaskene kjøpte jeg hos Clas Ohlsson.
Har vært og lett etter flere, men ser ikke ut som de kommer inn i år.
Hvis noen vet hvor man kan få kjøpt sånn så gi gjerne en kommentar 🙂
De er gull verdt disse plastflaskene!

Og denne dressingen altså!
NAM!!

Hjertesalat, stekt kylling og sprøstekt bacon.
Og god parmesanost høvlet over.
Gjerne med noen sprøstekte krutonger på også.
Syltet løk, tomat, lag din egen versjon av den verdenskjente cæsar salaten!

Please follow and like us:
error

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.