Stor Hvit Dame i langpanne.

Hvit dame størrelse XL

Oppdrag utført!
Jeg har levert hvit dame til ca 60 personer.

Kakepynting er ikke min greie,
men den smakte godt,
og da er jeg fornøyd!

En massiv kake,
fylt med bringebærgelè og rørte bringebær….

Etter å ha laget to roser, forkastet den ene, laget fire bringebær,
som jeg fant ut aldri ville kunne passere som bringebær var jeg ganske ferdig med alt som het pynt….
Her skulle jeg hatt Ed fra Kakekrigen med meg…DA hadde kaken blitt nydelig….

Men jeg fikk da med navnet, og alderen….
Samt en høy og flott kake…om jeg skal si det selv…

For å lage denne trenger du en stor

Makronbunn.

og et stort

Sukkerbrød

(klikk på lenkene for oppskrift)

samt….

Vaniljekrem, stor porsjon

3 dl fløte
4,5 dl helmelk
1 stor vaniljestang
6 eggeplommer
150 g sukker
60 g maizenna
25 g kvitseidsmør/smør

Varm opp fløte, melk halvparten av sukkeret (gni litt av sukkeret sammen med frøene fra vaniljestangen) vaniljestangen (også selve stangen)
i en kjele, gjerne teflonbunn.
Varm opp til like under kokepunktet.

Rør sammen eggeplommer, maizenna og resten av sukkeret.
Ha en og en ss av den varme melkeblandingen i eggene, ca 8-10 ss,
ha så hele eggeblandingen i melkeblandingen mens du rører godt.
Varm opp til vaniljekremen blir riktig tykk.
Rør hele tiden og la den såvidt koke litt.

Avkjøl blandingen i vannbad,

Når den har stått litt, men fremdeles er lunken,
rører du i mykt smør i små klatter.
Oppbevares kjølig og tildekket!

Oppskriften gir en liten rest til overs…om du ikke fyller alt i kaken…

samt…

 1,2 kg bringebær

2 dl sukker
6 plater gelatin
0,5 dl sitronsaft

Tine bringebærene og rør inn sukkeret.
Ha bærene i et dørslag, og la stå/press ut 5 dl veske.

Briingebærsaften brukes til gele,
bærene brukes som dem er til fyll.

Legg gelatinplater i bløt, varm sitronsaften,
kryst vannet av gelatinen og rør den inn i den varme sitronen.
Rør dette fort inn i bringebærsaften.

Smak til om det behøves mer sukker,
avkjøl til den begynner å stivne…pass på!

Bærene smaker du og til om du vil ha dem litt søtere,
det varierer fra gang til gang, denne gangen tilsatte jeg litt mer sukker.
Samtidig vil man ha de syrlige, sånn at de står til den søte vaniljekremen.
Tisp! Smak til sammen med litt vaniljekrem.

Legg makronbunn på et stort fat, dekket med kakeserviett.
Legg den opp ned. Synes du den sklir på fatet, fest den med noen dråper melisglasur.
Ha vaniljekrem i sprøytepose og sprut på i striper.
Bruk en palett og bre utover.
Til slutt lager du en ekstra kant rundt hele kaken, sånn at gelèen holder seg på plass.

Når gelèen AKKURAT begynner å stivne, legger du den forsiktig på kakebunnen.
Pass på så den ikke renner ut. Avkjøl.
Del sukkerbrødet i to, og før forsiktig ene delen over makronbunnen.
(her brukte jeg tynne plastskjærebrett, jeg har noen ekstra tynne)
Legg på bringebær.
Her dynker jeg ikke, da bringebærene er såpass våte, at de er dynk i seg selv.
Oppå bringebærene legger du striper med vaniljekrem, som du med en palett,
forsiktig drar litt utover.
Ikke så nøye om det ikke blir helt jevnt.

Pisk 3 dl kremfløte med 2 ss sukker,
og bre dette over.
Før på den andre delen av sukkerbrødet

Her må bunnen dynkes,
jeg brukte eggelikør jeg hadde igjen fra jul,
samt litt farris.
Dynk med en ss, til hele kaken har fått litt dynk.

Pisk 6 dl kremfløte med 4 ss sukker

Bre kremfløte over og rundt kaken

Tips! Legg litt folie under sidene på kaken når du fyller den, så unngår du mye søl på kakeservietten!
Fjern folien FØR du legger på marsipanen.

Kjevle ut 2,5 pk marsipan , à 500g altså 1,25 kg marsipan!
(antagelig nok med 2 pakker, men her er godt å ha rikelig,
sånn at lokket blir stort nok og har god margin når du skal kle kaken.)
Her har jeg brukt vanlig marsipan fra vanlig butikk.
Bruk melis og kjevle ut en leiv. Bruk et bakepapir legg leiven oppå det,
kjevle videre til marsipanen dekker hele kaken og VEL så det.
Her kjevler du utenfor bakepapiret, pass på å bruke melis på bitene som stikker utenfor bakepapiret.

Løft leiven forsiktig i  langsiden, hold på bakepapiret,
legg den forsiktig over kaken, pass på at du beregner nok på siden som er mot deg,
og legg den så forsiktig over hele kaken.
Klem forsiktig inn alle kantene, og fjern bakepapiret.
Skjær bort overflødige kanter.

Tørk bort om du får kremsøl på kanten.

Dekorer med marsipan-pynt.

Og voilà!
Kake til 60 personer….eller mer??

Prosjekt Hvit-Dame XL er avsluttet.

Jeg klarte det!

Please follow and like us:
error

4 hendelser på “Stor Hvit Dame i langpanne.”

  1. Marsipankake er sååå godt og jeg syns den var enkelt men delikat pynta 🙂 Her blir det sjokoladekake i kveld.. Så deg i stilig «kyllinghabitt» i forrige innlegg også..God helg og god påske til deg og dine <3<3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.