SjokoladeCupcakes med ganache og kremost

Joda, jeg spiser sunt nå i januar.
Men for at den sunne livsstilen skal holde,
synes jeg man må unne seg litt godt innimellom.

Dessuten går jeg for en REN livsstil.
Jeg spiser mest mulig RENE råvarer.
Altså mat som ikke er tilsatt noe kjemisk.

Og disse cupcakes…..de er syndig, sort og rik i smak,
balansert med syrlig ostekrem og en rik kjerne av sjokolade.

Sånn at du får i deg ALT hva hjertet begjærer i en tygge,
mens smaksløkene danser samba i ganen.

En REN nytelse altså!

SjokoladeCupcakes.

12 stk

125 g sukker (Jeg brukte 100 g hvitt og 25 g brunt sukker for enda rikere smak)
1 stort egg / 2 små
125 g hvetemel
1 ts natron
1/2 ts bakepulver
50 g kakao
En god klype salt, flaksalt
1 dl Biola naturell / Surmelk
0,75 dl vann
1,5 ss rapsolje

Sjokoladeganache

0,5 dl fløte
50 g mørk kokesjokolade

Kremost-topping

200 g mykt smør
150 g kremost naturell
130-140 g melis
1 ts vaniljesukker
2 ss sitronsaft (smak til med sitron og melis)

Pisk sukker og egg til eggedosis.
Bland det tørre og ha i sammen med kefir, vann og olje.

Ha i 12 cupcakesformer  3/4 fulle, som står i et muffinsbrett.
(Eller bruk stive muffinsformer / flere utenpå hverandre så ikke kakene flyter ut av formen)

Stek på 180* ca 15 minutter

Avkjøl på rist og skjær ut et lite senter i kaken.

Kok opp fløte og ha i hakket sjokolade, la stå litt og rør sammen til en glatt ganache.
Avkjøl litt og hell den i kakene.

Visp godt sammen mykt smør, temperert kremost, vaniljesukker og melis.
Smak til med sitron event mer melis.
Sprøyt på de kalde kakene.

Nyt!
Oppbevares kjølig, men spises romtempererte.

Please follow and like us:

1 hendelser på “SjokoladeCupcakes med ganache og kremost”

Legg igjen en kommentar til frodith Avslutt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.