Rabarbrakake

Nydelig rabarbrakake med gode smaker.
Vaniljekrem og marsipan, samt god kardemomme tar rabarbrakaken til nye høyder.

Rabarbrakake.

20″ springform

Gjør klar springformen med bakepapir i bunnen, smør kantene med smør/formfett og dryss litt mel på så kaken ikke sitter fast. Skru ovnen på 170*

2 små egg
125 g sukker
100 g mykt smør (event smeltet)
50 g marsipan
Finrevet skall fra 1/2 sitron
1 ts vaniljesukker (frøene fra 1/2 vaniljestang)
1 ts bakepulver
1/2 ts kardemomme
(aller best om du bruker kardemommekjerner som du morter selv)
1/4 ts salt
125 g hvetemel

2 gode stenger rabarbra
1 dl sukker
2 ts kanel
4-5 ss vaniljekrem
50 g mandler

Pisk egg og sukker til eggedosis. Pisk så inn helt mykt /smeltet smør. Riv sitronskall fint, kun det gule og ha i.
Riv marsipan grovt og pisk denne også i
Ha så i hvetemel, bakepulver, vaniljesukker salt og kardemomme.
Bland alt godt.
Legg halvparten av deigen i formen.

Skjær rabarbra i små terninger. Bland sukker og kanel. (1 dl sukker + 2 ts kanel)
Vend halvparten av rabarbra i sukker og kanel og legg på deigen.
Klatt over resten av deigen.
Gjør det samme med resten av rabarbraen.
Spar resten av sukker og kanelblandingen.

Sprut eller klatt vaniljekrem utover toppen på kaken.
Sett inn i varm ovn og stek i 30 minutter.
Imens hakker du mandlene og legger dem i resten av sukker og kanel-blandingen.
Når kaken har stekt i 30 minutter åpner du og strør forsiktig på mandler og resten av sukker og kanel på toppen.
Jeg gjorde det mens kaken sto i ovnen, du kan og forsiktig dra den ut og strø på. Vær rask så ikke alt for mye varme forlater ovnen. Men vær forsiktig så ikke kaken kollapser. Stek videre ca 20 minutter.
Sjekk med en kakenål/kjenn at kaken er fast og ikke «vinglete» i midten.
Avkjøl 5-10 min i formen, skjær så rundt kantene og løsne ringen. La kaken avkjøle på rist. Nyt!!

4 hendelser på “Rabarbrakake”

Legg igjen en kommentar til fruensvilje Avslutt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.