Facebook

2 days ago

Min Matgale Verden
Kjøttfrimandag.Ovnsbakte grønnsaker med urtekrem og cloud-bread.Mye gode smaker.😋Sellerirot og gulrot bakt sammen, olivenolje, salt pepper og litt honning. Ovn 200* til de er svidd i kantene. (Kutt de i tynne staver)Blomkål i buketter med litt urteolje, s&P, bakes til såvidt myk ytterst.Tomater bakes i form med et fedd hvitløk, olje s&p(Gni hvitløken ut i kraften når den er myk, vidunderlig smak av den sausen)Rosenkål trimmes og skjæres i to, stekes hardt i stekepannen med litt olje og en bit hvitløk.S&P + litt honning over på slutten.Kremost og litt cremefraiche most med urter/bland urteolje inn med en skje. Smak til med 🍋 sitron , honning s&pCloud-bread fikk jeg akkurat oppskrift på hos @erikajegteberg De var så gode! Med to ingredienser! Altså wow!Lyst på oppskrift på cloud-bread? #kjøttfri #kjøttfrimandag #grønmad #grøntergodt #middagstips #middagshjälpen #grønnsaker #nytnorge #norskegrønnsaker #bramat #ovnsbaktegrønnsaker #middag #middagsinspo #matprat #grönt #grönsaker #ugnsbakadegrönsaker #5omdagen #merav #mergrøntihverdagen #mergröntåtfolket #mergrønnsaker #grøntsager #grøntsagsglæde ... See MoreSee Less
View on Facebook

2 days ago

Min Matgale Verden
Appelsinmarmelade.🍊👌Det er NÅ du skal lage appelsin marmelade, nå når appelsinene er på sitt beste.🍊Og her får du oppskriften👇👌det finnes jo ikke noe bedre enn camenbert og bittersøt appelsinmarmelade på salt kjeks.Appelsinmarmelade.500 g appelsiner (ca 2 stk)1/2 sitron2,5 dl vann350 g sukkerVask og skrubb appelsinene og sitronen. Skjær i tynne skiver, la tuppene gå i bosset.Skjær skivene så tynt du klarer, bruk en mandolin om du har.Får du tykke biter blir marmeladen lett litt for bitter.Skjær skivene i små biter.Ha alt i en kjele, (utenom sukker) sitron og appelsin kjernene legger du i et lite gasbind.Knyt det sammen og la det koke med.Stenene inneholder pektin som gjør marmeladen stiv.Hvis det ikke er noe særlig med steiner,så tilsett heller 1-2 ss pektin/syltetøy-stivelse blandet sammen med litt sukker på slutten av koketiden.Jeg gjorde det på denne måten, appelsinen min hadde ingen steiner.Kok marmeladen omlag en time, tilsett sukkeret og kok en time til. (Eller la sukkeret koke med hele tiden, funker det og)Den skal bare såvidt putre, uten lokk.Ser marmeladen veldig tynn ut  kan den gjerne putre litt lengre.Eller tilsett pektin/stivelse. Tapioka kan og brukes om du ikke har syltetøy-stivelse.Ha den så på rene glass og sett på lokk.Oppbevares i kjøleskap.Smaker vidunderlig !#hjemmelagetsyltetøy #marmelade #appelsinmarmelade #hjemmelaget #appelsin #frukt #appelsinsyltetøj #appelsinsylt #Sylt #hemlagat #hemlagatsåklart #hjemmelavet #hjemmelavetsyltetøj #godtno #nrkmat #fruktno #oppskrift #foodphotography #foodstagram #fruitphotography #orangejam ... See MoreSee Less
View on Facebook

3 days ago

Min Matgale Verden
"Ants om a log"Eller "maur på en tømmerstokk"på godt Norsk.Et genialt mellommåltid!Og noe jeg får lyst på når jeg ser fine sprø stangselleri i butikken.Denne oppskriften stammer fra Usa, og er noe skolebarna ofte fikk når de kom hjem fra skolen som et mellommåltid før middag.Sunt, mettende og en smaksbombe. Jeg fikk smake denne i barnehagen, hos min gode kollega @bibbistamland fra hennes tid i USA. Og jeg bruker den fremdeles.For det er virkelig genialt godt altså!Dessuten er dette et sunt mellommåltid. Hvis du som jeg endelig har skjønt, at peanøttsmør bare ER peanøtter most til smør, og ikke tilsatt smør, som jeg faktisk innbilte meg i sin tid!Vask og skjær stangselleri i biter. (Skjær av en liten lengde under selleri hvis du vil ha den til å stå støtt på fatet)Fyll med peanøttsmør og topp med rosiner!#antsonalog #mellommåltid #snacks #sunnsnacks #selleristang #peanøttsmør #rosiner #merav #sunnmat #nytnorge #bama #bramat #godtno #nrkmat #matprat #grønnsaker #foodphotography #healthysnacks ... See MoreSee Less
View on Facebook

4 days ago

Min Matgale Verden
Ingen søndag uten kake!Og denne var så mektig at jeg nå har spist meg kvalm to ganger. Og klokken er ikke tre en gang, så jeg skal nok bli kvalm på denne lekkerbisken et par ganger til før søndagen går i pennalet. Hva med deg? Kake i dag?#kake #krem #kvalm #saltkaramellsaus #knustoreo #marengsmedcornflakes#littseigdagenderpå #cake #cakeporn #caramell #godtno #nrkmat #matprat #kakeprat #kremkake #kage #kremkage ... See MoreSee Less
View on Facebook

4 days ago

Min Matgale Verden
Panert babybel. At noe så enkelt kan være så godt 😋Og at de små, ganske så smakløse ostene igjen kan få sin storhetstid!For det kan de, men noen enkle grep.Inspirasjon og idé fikk jeg fra @matbubbel Dypp osten i mel blandet med det krydder du ønsker. Jeg brukte hvitløk salt, pepper og chili.Dypp så i et pisket egg. Deretter i brødrasp/panko. Stek i olje på god varme på begge sider, senk varmen og la dem ligge litt så de blir myke inni.Server de panerte babybel med en skje creme fraiche, litt vårløk og noen granateple-kjerner.Og for ikke å glemme, litt stekt spekeskinke.Den er ikke med på bilde, men var det som gjorde retten perfekt og ga den det salte som manglet.👌Server den en som forrett.Eller som del av ost og kjeks/tapas.@babybel_se #smeltetost #meltedcheese #forrett #fingermat #nytnorge #tapas #foodporn #Babybel #food #foodphotography #foodlover #matglede #matglädje #matfrabunnen #ost #osteglede #aptitretare #forretter #snacks #ostesnacks ... See MoreSee Less
View on Facebook