Facebook

17 hours ago

Min Matgale Verden
#reklame @krabbe.no 🦀🦀🦀🦀🦀🦀🦀🦀Her har du en perfekt liten starter/forrett å servere til helgen.Krabbekjøttet gjør dette til en smaksbombe.🤤Enkle, men smaksrike ingredienser.For flere oppskrifter og mer krabbeinspirasjon se www.krabbe.no Her er oppskrift på kanapéer se tidligere reels for fremgangsmåte. Eller besøk krabbe.noKrabbekanapéer12 rekechips2 dl Frityrolje300 g renset krabbekjøtt2 tomater1 fedd hvitløk½ ts tørkes chiliflakes/1 fersk chili1 dl majones½ limeSalt og Pepper2-3 Reddik½ potte Koriander/persille#3iuka #krabbe #krabbeoppskrifter #middag #middagstips #middagsinspo #middagsinspirasjon #middagshjälpen #middagsinspiration #matglede #matglädje #madglæde #madglad #food #foodstagram #foodinspo ... See MoreSee Less
View on Facebook

4 days ago

Min Matgale Verden
Appelsinmarmelade🍊🍊Oppskrift👇👆🍊Appelsinmarmelade.🍊500 g appelsiner (ca 2 stk)1/2 sitron2,5 dl vann350 g sukkerVask og skrubb appelsinene og sitronen. Skjær i tynne skiver, la tuppene gå i bosset.Skjær skivene så tynt du klarer, bruk en mandolin om du har.Får du tykke biter blir marmeladen lett litt for bitter.Skjær skivene i små biter.Ha alt i en kjele, sitron og appelsin kjernene legger du i et lite gasbind.Knyt det sammen og la det koke med.Stenene inneholder pektin som gjør marmeladen stiv.Hvis det ikke er noe særlig med steiner,så tilsett heller 1-2 ss pektin/syltetøy-stivelse blandet sammen med litt sukker på slutten av koketiden.Jeg gjorde det på denne måten, appelsinen min hadde ingen steiner.Kok marmeladen omlag to timer.Den skal bare såvidt putre, uten lokk.Ser marmeladen veldig tynn ut kan den gjerne putre litt lengre.Eller tilsett pektin/stivelse. Tapioka kan og brukes om du ikke har syltetøy-stivelse.Ha den så på rene glass og sett på lokk.Oppbevares i kjøleskap.Smaker vidunderlig til ost og kjeks.På ristet brød.Ganske enkelt vidunderlig.#appelsin #appelsinmarmelade #appelsinsyltetøj #foodreels #food #matreels #reels #reelsinstagram #syltetøy #sylt #syltetøj #oppskrift #oppskrifter #matoppskrifter #madopskrifter #matrecept #syltetøyåretrundt #syltetøjsglas ... See MoreSee Less
View on Facebook

4 days ago

Min Matgale Verden
🚩Brasert Høyrygg🚩Denne ble servert som hovedrett på sydenstemning-middagen sist torsdag. Høyryggen skar jeg i biter, (og det tok sin tid, da jeg jobbet med en «bit» på 8 kg!!)Krydret med varme krydder som spisskummen, paprika og søt chili. Stekt på panne og så brasert på lav varme i 5 timer. I stekesjy som ble kokt ut med rødvin og tilsatt soppbuljong og litt hvitløk. Servert med ovnsbakte rotgrønnsaker med honning, tabbouleh og en yoghurtsaus med mynte. YoghurtsausTyrkisk yoghurtFinhakket fersk mynteSitronsaftLitt søtningLitt finhakket persilleRevet hvitløkS&P Tabbouleh ligger forklaring på noen innlegg tilbake.#middag #middagstips #middagsinspo #middagsinspirasjon #middagshjälpen #middagsinspiration #matglede #matglädje #madglæde #madglad #food #foodstagram #foodinspo ... See MoreSee Less
View on Facebook

5 days ago

Min Matgale Verden
🚩Turmat-tips🚩Før vi reiste i går, pakket jeg 5 bambusfat med pålegg til lunsj, og bakte noen rundstykker.På fatet fikk alle et kokt egg, tynn spekeskinke, en babybel, en mozarellastick, paprika og agurk.I tillegg hadde jeg en liten skål med smør og en majones. Planen var å spise dette på bavalstoppen, men der var det snø! Så vi spiste lunsj på hotellrommet. Fly-lunsj på rommet. Og alle var begeistret får å få litt forskjellig de kunne smøre sine egne rundstykker med🙌En koselig lunsj👍 #lunsj #lunsjtips #lunsjinspo #lunsjinspirasjon #frokostinspiration #frokostbrød #fikatips #brød #bröd #brød #matpakkebrød #brødogkorn #rundstykker #matpakke #matpakketips #matpakketipstilbarn #bake #bakersofinstagram #matrecept #matoppskrifter #madopskrifter #brödbak #brødbaking #brødbagning #bakeglede #bakglädje #bageglæde ... See MoreSee Less
View on Facebook

6 days ago

Min Matgale Verden
🚩Scampisalat med mango🚩🥭🥭🍤🍤Dette var forretten på sydenstemning-middag. Enkel men veldig god. Servert med hjemmebakte Grissini I bunn ligger en salat av isberg og lollorossa. Toppet med fersk mango i biter, tynne skiver rødløk og scampi som er hurtig stekt i olje med salt, hvitløk, ingefær og chili-flakes. En god skje dressing av creme fraîche med sitronskall, sitronsaft, salt og pepper samt litt søtning/sukker. Til sist strødde jeg over sorte sesamfrø. Og serverte med Grissini som også hadde sorte sesamfrø. Også denne ble godt mottatt.#middag #middagstips #middagsinspo #middagsinspirasjon #middagshjälpen #middagsinspiration #matglede #matglädje #madglæde #madglad #food #foodstagram #foodinspo #lunsjtips #lunsjinspo #lunsjinspirasjon #frokostinspiration #frokostbrød #fikatips ... See MoreSee Less
View on Facebook