Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:5315) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1648 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:5315) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1648 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:5315) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1648 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:5315) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1648 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:5315) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1648 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:5315) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1648 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:5315) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1648 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:5315) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1648 {"id":10793,"date":"2019-04-12T14:09:54","date_gmt":"2019-04-12T12:09:54","guid":{"rendered":"http:\/\/www.minmatgaleverden.no\/?p=10793"},"modified":"2019-04-12T07:10:30","modified_gmt":"2019-04-12T05:10:30","slug":"stor-hvit-dame-i-langpanne","status":"publish","type":"post","link":"http:\/\/www.minmatgaleverden.no\/2019\/04\/12\/stor-hvit-dame-i-langpanne\/","title":{"rendered":"Stor Hvit Dame i langpanne."},"content":{"rendered":"
Oppdrag utf\u00f8rt!
\nJeg har levert hvit dame til ca 60 personer.
\n<\/p>\n
Kakepynting er ikke min greie,
\nmen den smakte godt,
\nog da er jeg forn\u00f8yd!
\n
\nEn massiv kake,
\nfylt med bringeb\u00e6rgel\u00e8 og r\u00f8rte bringeb\u00e6r….
\n
\nEtter \u00e5 ha laget to roser, forkastet den ene, laget fire bringeb\u00e6r,
\nsom jeg fant ut aldri ville kunne passere som bringeb\u00e6r var jeg ganske ferdig med alt som het pynt….
\nHer skulle jeg hatt Ed fra Kakekrigen med meg…DA hadde kaken blitt nydelig….
\n
\nMen jeg fikk da med navnet, og alderen….
\nSamt en h\u00f8y og flott kake…om jeg skal si det selv…<\/p>\n
For \u00e5 lage denne trenger du en stor<\/p>\n
Makronbunn.<\/strong><\/a><\/p>\n og et stort<\/p>\n Sukkerbr\u00f8d<\/strong><\/a><\/p>\n (klikk p\u00e5 lenkene for oppskrift)<\/p>\n samt….<\/p>\n Vaniljekrem, stor porsjon<\/strong><\/p>\n 3 dl fl\u00f8te Varm opp fl\u00f8te, melk halvparten av sukkeret (gni litt av sukkeret sammen med fr\u00f8ene fra vaniljestangen) vaniljestangen (ogs\u00e5 selve stangen) R\u00f8r sammen eggeplommer, maizenna og resten av sukkeret. Oppskriften gir en liten rest til overs…om du ikke fyller alt i kaken…<\/p>\n samt…<\/p>\n \u00a01,2 kg bringeb\u00e6r<\/strong><\/p>\n 2 dl sukker Tine bringeb\u00e6rene og r\u00f8r inn sukkeret. Briingeb\u00e6rsaften brukes til gele, Legg gelatinplater i bl\u00f8t, varm sitronsaften, Smak til om det beh\u00f8ves mer sukker, B\u00e6rene smaker du og til om du vil ha dem litt s\u00f8tere, Legg makronbunn p\u00e5 et stort fat, dekket med kakeserviett.
\n4,5 dl helmelk
\n1 stor vaniljestang
\n6 eggeplommer
\n150 g sukker
\n60 g maizenna
\n25 g kvitseidsm\u00f8r\/sm\u00f8r<\/p>\n
\ni en kjele, gjerne teflonbunn.
\nVarm opp til like under kokepunktet.<\/p>\n
\nHa en og en ss av den varme melkeblandingen i eggene, ca 8-10 ss,
\nha s\u00e5 hele eggeblandingen i melkeblandingen mens du r\u00f8rer godt.
\nVarm opp til vaniljekremen blir riktig tykk.
\nR\u00f8r hele tiden og la den s\u00e5vidt koke litt.
\n
\nAvkj\u00f8l blandingen i vannbad,
\n
\nN\u00e5r den har st\u00e5tt litt, men fremdeles er lunken,
\nr\u00f8rer du i mykt sm\u00f8r i sm\u00e5 klatter.
\nOppbevares kj\u00f8lig og tildekket!<\/p>\n
\n6 plater gelatin
\n0,5 dl sitronsaft<\/p>\n
\nHa b\u00e6rene i et d\u00f8rslag, og la st\u00e5\/press ut 5 dl veske.<\/p>\n
\nb\u00e6rene brukes som dem er til fyll.<\/p>\n
\nkryst vannet av gelatinen og r\u00f8r den inn i den varme sitronen.
\nR\u00f8r dette fort inn i bringeb\u00e6rsaften.<\/p>\n
\navkj\u00f8l til den begynner<\/strong> \u00e5 stivne…pass p\u00e5!<\/p>\n
\ndet varierer fra gang til gang, denne gangen tilsatte jeg litt mer sukker.
\nSamtidig vil man ha de syrlige, s\u00e5nn at de st\u00e5r til den s\u00f8te vaniljekremen.
\nTisp! Smak til sammen med litt vaniljekrem.<\/strong><\/em><\/p>\n
\nLegg den opp ned. Synes du den sklir p\u00e5 fatet, fest den med noen dr\u00e5per melisglasur.
\nHa vaniljekrem i spr\u00f8ytepose og sprut p\u00e5 i striper.
\nBruk en palett og bre utover.
\nTil slutt lager du en ekstra kant rundt hele kaken, s\u00e5nn at gel\u00e8en holder seg p\u00e5 plass.
\n
\nN\u00e5r gel\u00e8en AKKURAT begynner \u00e5 stivne, legger du den forsiktig p\u00e5 kakebunnen.
\nPass p\u00e5 s\u00e5 den ikke renner ut. Avkj\u00f8l.
\nDel sukkerbr\u00f8det i to, og f\u00f8r forsiktig ene delen over makronbunnen.
\n(her brukte jeg tynne plastskj\u00e6rebrett, jeg har noen ekstra tynne)
\nLegg p\u00e5 bringeb\u00e6r.
\nHer dynker jeg ikke, da bringeb\u00e6rene er s\u00e5pass v\u00e5te, at de er dynk i seg selv.
\nOpp\u00e5 bringeb\u00e6rene legger du striper med vaniljekrem, som du med en palett,
\nforsiktig drar litt utover.
\nIkke s\u00e5 n\u00f8ye om det ikke blir helt jevnt.<\/p>\n