Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:5315) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1648 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:5315) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1648 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:5315) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1648 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:5315) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1648 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:5315) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1648 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:5315) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1648 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:5315) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1648 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:5315) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1648 {"id":13214,"date":"2020-09-19T08:49:33","date_gmt":"2020-09-19T06:49:33","guid":{"rendered":"http:\/\/www.minmatgaleverden.no\/?p=13214"},"modified":"2020-10-28T21:10:41","modified_gmt":"2020-10-28T20:10:41","slug":"sitronterte","status":"publish","type":"post","link":"http:\/\/www.minmatgaleverden.no\/2020\/09\/19\/sitronterte\/","title":{"rendered":"Sitronterte"},"content":{"rendered":"

Denne sitronterten er alts\u00e5 helt nydelig.
\nB\u00e5de av utseende og av smak!<\/p>\n

En perfekt fremtoning med sine brente «rosemalinger»
\nOg en perfekt smak med sin syre mot det s\u00f8te, sammen med det spr\u00f8 terteskjellet.<\/p>\n

Sitronkremen er laget med r\u00f8mme,<\/strong>
\nnoe som gj\u00f8r den ekstra s\u00f8t-syrlig-mild og god.<\/strong><\/p><\/blockquote>\n

Denne er noe jeg ville hatt p\u00e5 en klubb med gode venninner,
\neller som avslutning p\u00e5 et godt m\u00e5ltid.<\/p>\n

Virkelig noe du kan imponere gjestene med.
\nEller bare lag den, som jeg gjorde,
\nog spis en bit hver kveld.<\/p>\n

Den er absolutt best samme dag den blir laget.
\n(Terteskallet kan du lage i forkant)
\nMen kaken er av smak like god tre dager etter og.
\nKonsistensen p\u00e5 terteskallet mister dog sin spr\u00f8het,
\nog marengsen «lekker» litt v\u00e6ske.
\nMen alts\u00e5 smaken….smaken er uimotst\u00e5elig!<\/p>\n

\"\"<\/a><\/p>\n

Sitronterte<\/h1>\n

Tertedeig<\/h3>\n

125 g hvetemel<\/strong>
\n33 g sukker<\/strong>
\n1\/4 ts salt<\/strong>
\n75 g kaldt sm\u00f8r<\/strong>
\n1 lite egg<\/strong>
\n1 ss fl\u00f8te<\/strong><\/p>\n

Ha mel, sukker, salt og kaldt sm\u00f8r i terninger i en foodprocessor,
\n\/smuldre dette for h\u00e5nd\/bruk k-kroken i kj\u00f8kkenmaskin.
\nEnklest er det dog i foodprocessor.<\/p>\n

N\u00e5r massen er grynet og jevnt fordelt,
\nha i egg og fl\u00f8te.
\nJobb forsiktig sammen til en deig,
\n«pulse» deigen, blir den kj\u00f8rt for lenge her
\nkan den bli seig og vanskelig \u00e5 jobbe med.<\/p>\n

Pakk deigen i plast og legg i kj\u00f8leskapet 30-60 min.
\nDen kan ogs\u00e5 ligge her noen dager.<\/p>\n

Min paiform er 20 cm i diameter. Her f\u00e5r du litt deig til overs.
\nJeg legger denne i kj\u00f8leskap og bruker den i sm\u00e5 sandkakeformer
\nved senere anledning.
\nMen her har du alts\u00e5 nok deig til en litt st\u00f8rre form.<\/p>\n

Kjevle ut til ca 1\/2 cm tykkelse og legg den forsiktig i formen.
\n
\"\"<\/a>
\nPass p\u00e5 at deigen p\u00e5 kanten er litt l\u00f8s n\u00e5r du forsiktig jobber den inn mot kantene.
\nSett den gjerne i kj\u00f8leskapet litt til n\u00e5r den er kommet i formen,
\nhvis du har jobbet mye med den s\u00e5 den er kald n\u00e5r den stekes.<\/p>\n

N\u00e5 skal deigen «blindbakes» alts\u00e5 stekes uten fyll.
\nOg for at den ikke skal «poppe opp» og sprekke,
\nm\u00e5 den fylles med noe.
\nHer bruker jeg t\u00f8rkede erter.
\nOg disse bruker jeg om og om igjen.<\/p>\n

Ta et bakepapir og legg forsiktig over deigen,
\nfyll i erter og skyv dem forsiktig ut i kantene s\u00e5 hele bunnen dekkes av erter.
\n
\"\"<\/a><\/p>\n

En pakke skal v\u00e6re nok .<\/p>\n

Stek bunnen p\u00e5 175* i 15-20 minutter,<\/strong>
\ntil kantene p\u00e5 paiskallet har f\u00e5tt litt farge.
\nAvkj\u00f8l p\u00e5 rist. Etter 5-10 minutter fjerner du forsiktig skallet fra formen.
\nMin form har l\u00f8s bunn, noe som gj\u00f8r dette enkelt.
\nHvis du ikke har l\u00f8s bunn, legg et tynt plastskj\u00e6rebrett eller en rist over formen,
\nog snu den opp ned, fjern s\u00e5 forsiktig paiformen.<\/p>\n

Avkj\u00f8l til helt kald.<\/p>\n

Sitronkrem.<\/h3>\n

1,2 dl sukker\u00a0<\/strong>
\n2 ss maizenna<\/strong>
\n1,2 dl melk<\/strong>
\n0,6 dl sitronsaft, av ca 1 sitron<\/strong>
\n2 eggeplommer<\/strong>
\n2 ss sm\u00f8r<\/strong>
\nskall av 1 sitron
\n(3-4 dr\u00e5per sitron eterisk olje) Kan sl\u00f8yfes
\n1,2 dl r\u00f8mme (jeg brukte seterr\u00f8mme, lettr\u00f8mme kan og brukes)<\/strong><\/p>\n

Tips! Har du eterisk sitronolje s\u00e5 bruk noen dr\u00e5per i for \u00e5 f\u00e5 ekstra god sitronsmak.
\nHar du ikke s\u00e5 pass p\u00e5 at du bruker hele sitronskallet – men kun det ytterste gule.
\nDet hvite innenfor gir en beisk smak.
\nSkallet p\u00e5 sitronen er det som gir den skikkelig gode sitronsmaken.<\/p>\n

Kok opp sukker, maizenna melk og sitronsaft.
\nR\u00f8r mens du har i sitronsaften, fortsett \u00e5 r\u00f8re til det koker opp og blir tykt.
\nHa s\u00e5 i eggeplommene og la blandingen f\u00e5 et ekstra oppkok.
\nF\u00f8r du setter den til side og avkj\u00f8ler.
\nR\u00f8r i den litt innimellom s\u00e5 det ikke danner seg snerk p\u00e5 toppen.
\nEtter noen minutter r\u00f8rer du i sm\u00f8r, og s\u00e5 r\u00f8mme.
\nAvkj\u00f8l helt, gjerne i vannbad.<\/p>\n

Tips! Har du gul gelefarge kan du tilsette litt for en ekstra gul og fin farge.<\/p>\n

N\u00e5r kremen er helt avkj\u00f8lt sm\u00f8rer du den ut i paiskallet.
\nSett i kj\u00f8leskap mens du lager marengs.
\n
\"\"<\/a><\/p>\n

Marengs.<\/h3>\n

2 eggehviter (ca 70 gram var mine)<\/strong>
\n110 g sukker
\net par dr\u00e5per sitron (kan sl\u00f8yfes)<\/strong><\/p>\n

Pisk eggehviter, sitron og sukker over varmt vannbad til sukkeret smelter.
\nPisk s\u00e5 videre med maskin til du har en glansfull og stiv marengs.
\nPisk til den er stiv, ikke lengre.<\/p>\n

Fyll en sprutepose (Du finner billige engangsposer p\u00e5 Normal) med en tyll med stjernem\u00f8nster i og lag sm\u00e5 topper p\u00e5 sitronkremen. Begynn nede og «dra opp» s\u00e5 du f\u00e5r en fin topp.
\nEller bare bre den forsiktig utover med slikkepott og lag sm\u00e5 topper.
\nDet viktigste er sm\u00e5 «h\u00f8yder» eller striper,
\ns\u00e5nn at det blir spill i kaken n\u00e5r den brennes av.
\n
\"\"<\/a> \"\"<\/a><\/p>\n

Brenn av med en brenner.
\n
\"\"<\/a><\/p>\n

\"\"<\/a>
\nOppbevares i kj\u00f8leskap.
\nBest n\u00e5r den er nylaget.
\nMen du verden, den smaker vidunderlig mange dager etter og.
\nKonsistensen p\u00e5 marengsen blir dog bl\u00f8t.<\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"

Denne sitronterten er alts\u00e5 helt nydelig. B\u00e5de av utseende og av smak! En perfekt fremtoning med sine brente «rosemalinger» Og en perfekt smak med sin syre mot det s\u00f8te, sammen med det spr\u00f8 terteskjellet. Sitronkremen er laget med r\u00f8mme, noe som gj\u00f8r den ekstra s\u00f8t-syrlig-mild og god. Denne er noe jeg ville hatt p\u00e5 en …<\/p>\n

Sitronterte<\/span> Les mer »<\/a><\/p>\n","protected":false},"author":1,"featured_media":13225,"comment_status":"open","ping_status":"open","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":{"spay_email":"","jetpack_publicize_message":"","jetpack_is_tweetstorm":false,"jetpack_publicize_feature_enabled":true},"categories":[15,291,180],"tags":[],"aioseo_notices":[],"jetpack_featured_media_url":"https:\/\/i0.wp.com\/www.minmatgaleverden.no\/wp-content\/uploads\/2020\/09\/IMG_6306-scaled.jpg?fit=2560%2C1707","jetpack_publicize_connections":[],"jetpack_sharing_enabled":true,"jetpack_shortlink":"https:\/\/wp.me\/p7g1vH-3r8","post_mailing_queue_ids":[],"_links":{"self":[{"href":"http:\/\/www.minmatgaleverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/13214"}],"collection":[{"href":"http:\/\/www.minmatgaleverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"http:\/\/www.minmatgaleverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"http:\/\/www.minmatgaleverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/users\/1"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"http:\/\/www.minmatgaleverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=13214"}],"version-history":[{"count":4,"href":"http:\/\/www.minmatgaleverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/13214\/revisions"}],"predecessor-version":[{"id":13336,"href":"http:\/\/www.minmatgaleverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/13214\/revisions\/13336"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"http:\/\/www.minmatgaleverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/media\/13225"}],"wp:attachment":[{"href":"http:\/\/www.minmatgaleverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=13214"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"http:\/\/www.minmatgaleverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=13214"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"http:\/\/www.minmatgaleverden.no\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=13214"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}