Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Sjokolade-pannacotta-porsjonskake. | MinMatgaleVerden

Sjokolade-pannacotta-porsjonskake.

En perfekt avslutning på et godt måltid.
Eller en fantastisk slutt på en kjedelig mandagsmiddag?
DU bestemmer.
Men denne burde du prøve!
010

Sjokoladepannacotta-porsjonskake.

To porsjoner. (Event. tre små)

50 g havrekjeks

2 dl kremfløte
0,5 dl h-melk
2 ss brunt sukker
Noen saltkorn (kan sløyfes)
1 liten vaniljestang/1/2 stor tykk vaniljestang
2 gelatinplater
100 g sjokolade (Jeg brukte dronningsjokolade)

Knus havrekjeksene og legg dem i porsjonsformer.
Jeg brukte Gubbens whiskey-glass
Legg gelatinplatene i kaldt vann.
Kok opp fløte, melk, sukker, vaniljestang splittet på langs og med frøene utskrapt.
Ha både frø og stang i kjelen.
Kok opp på mellom-svak-varme så smakene får trekke godt ut i melken.
Rør innimellom så vaniljefrøene sprer seg godt.
Når den har fått et lite oppkok klemmer du vannet av gelatinplatene og rører dem inn.
Hakk sjokoladen i biter og legg i en skål.
Legg over et lite dørslag og hell blandingen gjennom.
La stå et lite minutt og rør så sjokoladen inn i fløteblandingen.
La stå og rør innimellom mens den avkjøles.
Rør godt for å få en blank og fin sjokolade.

Vent til pannacottaen akkurat har begynt å stivne,
sånn at den legger seg ovenpå kjeksene.
Jeg har valgt å ikke ha smør i kjeksene,
de blir sprø smuler som smaker himmelsk til!
Men om du vil ha en stiv bunn smelter du smør og har i.
Avkjøl i kjøleskap ca 3-4 timer, gjerne over natten.
Det var altså utrolig godt!!
Jeg lover! Denne burde du prøve!

4 hendelser på “Sjokolade-pannacotta-porsjonskake.”

  1. ja ja,no er det for seint i dag,og jeg som elsker sjokolade desert ) men du minnet meg på desert og jeg kommer på att vi har rester av rips,kremfløte og vaniljesaus i kjøleskapet ))

Legg igjen en kommentar til Turi Strand Avslutt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.