Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Et lammelår, to fantastiske påskemåltid! | MinMatgaleVerden

Et lammelår, to fantastiske påskemåltid!

Gubben lærte meg å beine ut et lammelår,
dette ga to deilige middager,
perfekt nå i påsken!

For et par år siden hadde jeg journalist hjemme hos meg fra lokalavisen,
og disse oppskriftene var publisert i avisen,
nå er det på tide med en reprise!

Flatbiff av lammelår.

Lam i salsarytmer.

Bein ut lammelåret.  Fjern tykke sener, ister og eitler. Skjær ut flatbiffen.
Skjær av «lokket» på flatbiffen, dette bruker du til grytekjøtt.
Flatbiffen skjæres i 1,5-2 cm tykke skiver rett før steking.
Bena freses i en panne, sammen med 1 stor gulrot, en bit sellerirot,
2 små/en stor gul løk i litt olje. Hell over vann, ca 1,5 l, legg i to laubærblad og strø på litt salt.
Kok opp og la simre rett under kokepunktet minst 3 timer, gjerne lengre.

Bruk ca 5-6 dl av kraften til grytekjøttet.
Resten har du i en panne og koker ned. Dvs la koke uten lokk til det reduseres til ca 1/3 – ¼ av opprinnelig mengde.
Flatbiffen saltes og pepres,  stekes raskt i varm panne, i  litt olje blandet med margarin. Når du har snudd den og du ser kjøttsaft sive ut er den klar. Trykk på den med en finger, den skal ikke være bløt, men akkurat ha «samlet seg».Legg til side med litt folie over og la hvile.
I pannen strør du ca 1-2 ss hvetemel, rør dette inn i restene av stekesjyen. Spe med den reduserte kraften. Smak til med salt, pepper, sukker og eddik/sitron

Server med stekt sopp, potetstappe med kvitseidsmør og fløte, rosenkål, solbærgelè og en liten kvast fersk timian.

Grytekjøttet skjæres i halvstore biter. Skjær bort de største sener og hinner. Skjær forsiktig i kjøttet, bruk hinnene til å dra kjøttet fra hverandre, la snittet gå der hinnene ligger.
Dette kjøttet skal koke lenge, litt av marmoreringen skal være med for å få saftig kjøtt.

Fres bitene i litt olje, strø dem med 2 ss hvetemel. Hell over 5-6 dl kraft og 1,5 dl hvitvin.
La koke i 2-3 timer. Forsiktig koking, du skal så vidt se det bobler.
1 time før servering tar du av lokket for å få en tykker kraft, blir den for tynn, tykne med litt maizenna.
½ time før servering har du i tynne skiver av 3-4 poteter, samt 2 dl hjemmelaget salsa.
Server med potetstapp/ris/bulgur eller lignende samt litt brokkoli eller andre grønnsaker.

Journalisten hadde tatt noen fine bilder av meg….så jeg var fornøyd med artikkelen.
Veldig kjekt.

Her får du nøye deg med bilde av maten,
og disse bildene er så klart mine egne.
Håper dette kan inspirere til gode middager i påsken.

Nå kan det å beine ut lammelår virke noe skummelt,
men har du ikke noen du kan spørre om hjelp,
noen du kanskje kan invitere på middag som takk for hjelpen…??
Ellers får du det nok beinet ut i gode butikker med kjøttdisk.
Husk å få med bena, som blir basis for den gode kraften…

2 hendelser på “Et lammelår, to fantastiske påskemåltid!”

  1. normalt er ikke jeg en fan av lammekjøtt,men kjøpte alikavel lammestek i går da vi gikk ut og spiste middag ) og det var utrolig godt.Så jeg burde kanskje prøve selv også )

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.