Cæsardressing er en klassiker,
og den var enkel å lage,
i foodprocessor….
Den kan brukes til det meste…..som til kålsalat og kalkunbryst….
Eller i kinakålen, til danske og svenske burgere….
(Kina, dansk, svensk, cæsar…..for en kombo!!)
Enkel Cæsardressing
2 store eggeplommer/3 små
2 fedd hvitløk, revet, gjerne på et garlic card
1 ss sennep, fransk (jeg brukte honning-dijon, vanlig dijon går helt fint)
1/2-1 sitronsaft
ca 2-3 dl nøytral olje, jeg brukte raps
1 ts worchestersaus
4 hakkede ansjoser
1 ss sukker
(Og du….ikke frik ut fordi det er ansjos i dressingen, og ikke utelat den,
det SMAKER overhode IKKE ansjos, du kjenner det ikke, og pakken koster deg ikke mange kronene på butikken.
Hilsen hun som har vegret seg i mange år, men nå opplevde at ansjos kan brukes som smaksetter!!)
Nå har jeg i tillegg fått vite at hos enkelte helsekostbutikker får du enda bedre ansjos,
som setter enda bedre smak….må bare komme meg der og kjøpe denne gode ansjosen!
Ha eggeplommer, hvitløk, sitron, ansjos, worchestersaus og sennep i en foodprocessor,
blend sammen.
Åpne lokket i toppen,
og ha i oljen…først dråpe for dråpe,
så i en tynn tynn stråle…litt og litt,
helt til du ser sausen tykner….
Smak til med sukker, og event litt salt
Forbausende enkelt, og ualminnelig godt!
Vi har brukt dressingen til all slags middager,
til og med til laks og spaghetti-middagen!
Og hva er vel bedre å ha i kjøleskapet nå som salat-sesongen står for døren!