Jeg hadde plutselig ferske urter i flere fasonger i vinduskarmen.
Men nå i solen må de passes godt på,
og siden dillen hang litt med hodet ble det urtesaus.
Skjønner ikke hvorfor det kalles persillekropp når noen er litt svak og tynn,
det burde hete dill-kropp.
For er det noe som blir fort stakkarslig, svak, tynn og hengslete så er det vel dill!!
Jeg hadde også fått fatt i litt fersk ramsløk!
Og det er godt!
Har du ikke ramsløk kan du bytte ut med litt hvitløk.
Jeg tok noen kvaster:
Dill
timian
basilikum
ramsløk
Sammen med 1 ss rapsolje og 1 ss rosmarinolje (eller 2 ss raps)
Moset jeg urtene litt i med en stavmikser.
Så hadde jeg i 2 ss hjemmelaget aioli (eller vanlig majones)
Og moset videre med stavmikser, forsiktig, men til alle urter er noenlunde i småbiter.
Tilsett 4 ss lettrømme. (Ikke bruk stavmikser etter rømmen er tilsatt, blandingen blir tynn)
Smak til med salt og pepper.
#urter #urtesaus #ramsløk #saus
ja denne sausen både ser og høres god ut ) vi hadde laks i går og da brukte vi grønn pesto (var på besøk) men jeg vil gjerne prøve meg på hjemmelaget urtesaus og jeg har litt ramsløk i hagen og litt i beite ) håper det vil spre seg litt )
Pesto er godt til laks! Lurte litt på å ta med meg noen planter for å se om de kan trives her hjemme og. Og har planer om å lage ramsløksalt, når de fr vokst seg litt større 🙂