Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Fantastisk urtesaus på 1-2-3 | MinMatgaleVerden

Fantastisk urtesaus på 1-2-3

Jeg hadde plutselig ferske urter i flere fasonger i vinduskarmen.
Men nå i solen må de passes godt på,
og siden dillen hang litt med hodet ble det urtesaus.
IMG_8358Skjønner ikke hvorfor det kalles persillekropp når noen er litt svak og tynn,
det burde hete dill-kropp.
For er det noe som blir fort stakkarslig, svak, tynn og hengslete så er det vel dill!!

Jeg hadde også fått fatt i litt fersk ramsløk!
Og det er godt!
Har du ikke ramsløk kan du bytte ut med litt hvitløk.

Jeg tok noen kvaster:
Dill
timian
basilikum
ramsløk
Sammen med 1 ss rapsolje og 1 ss rosmarinolje (eller 2 ss raps)
Moset jeg urtene litt i med en stavmikser.
Så hadde jeg i 2 ss hjemmelaget aioli (eller vanlig majones)
Og moset videre med stavmikser, forsiktig, men til alle urter er noenlunde i småbiter.
Tilsett 4 ss lettrømme. (Ikke bruk stavmikser etter rømmen er tilsatt, blandingen blir tynn)
Smak til med salt og pepper.

Helt fantastisk godt!!
IMG_8363

#urter #urtesaus #ramsløk #saus

2 hendelser på “Fantastisk urtesaus på 1-2-3”

  1. ja denne sausen både ser og høres god ut ) vi hadde laks i går og da brukte vi grønn pesto (var på besøk) men jeg vil gjerne prøve meg på hjemmelaget urtesaus og jeg har litt ramsløk i hagen og litt i beite ) håper det vil spre seg litt )

    1. Pesto er godt til laks! Lurte litt på å ta med meg noen planter for å se om de kan trives her hjemme og. Og har planer om å lage ramsløksalt, når de fr vokst seg litt større 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.