Bringebærmousse.

En deilig mousse til kake eller dessert

Fantastisk god smak!

Bringebærmousse 

250 g bringebær
25 g sukker
saften av 1/2 lime

5 pl gelatin

75 g eggehvite (fra 2-3 egg)

150 g sukker
40 g vann

3 dl kremfløte

Kok opp bringebærene med sukker (25g) og lime, ca 5 minutter om de er frosne,
3 minutter om de er freske.
Legg gelatinplatene i vann .
Press bringebærene gjennom et lite dørslag, eller bruk alt om du ønsker.
Jeg liker en glatt mousse.

Bruk en skje/slikkepott og jobb litt med bringebærene i silen,
så du får med mest mulig av den deilige jusen.

Kok opp sukker og vann. Legg i et termometer. (bruk en liten kjele) Når termometeret står på 100*,
begynn å piske eggehvitene.
(Har du ikke termometer, kok sukkerlaken til den såvidt tykner litt, ca 8-10 minutter, begynn å piske hvitene litt før)
Når sukkerlaken når 121*, heller du den i en tynn stråle ned i moussen mens den fremdeles pisker.Pass på så du treffer mouseen,
og ikke vispen , som vil slynge sukkerlaken og lage sukkerkrystaller i moussen.

Hell alt ned i en tynn stråle, gjerne med noen små stopp så den ikke får for mye på en gang.

La den piske videre, ca 10 minutter til den er litt avkjølt.
Imens varmer du litt av bringebærsausen, klemmer av gelatinplatene, og rører dem inn i den varme sausen.
Ha i litt og litt av den kalde sausen, og hell til slutt alt tilbake i den kalde sausen. Rør godt.

Pisk kremfløten stiv.

Bland bringebær i den italienske marengsen, bland dette med pisket kremfløte.

Sett kjølig til den begynner å stivne.
Smør kaken, eller bruk moussen til en dessert, gjerne med en sprø kjeks ved siden av.

#bringebær #mousse #oppskrift #hjemmelaget #kakefyll #dessert

1 hendelser på “Bringebærmousse.”

  1. Nam ! Ser helt nydelig ut..her blir det bare kjøpt is i kveld, men smaker det også :)) Så spennende med avis»jobben»…klarer nok da veldig bra tenker jeg :)) Kos deg med kvelden og helga videre :))

Legg igjen en kommentar til annebe Avslutt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.