Hjemmelaget tomatsaus.

Hjemmelaget tomatsaus får ben å gå på og kan brukes til så mangt.
Her kan du ta av og legge til alt etter hva kjøleskapet ditt tilbyr,
så har du ikke stangselleri, kan den fint lages uten.

Dette blir en smakfull og god saus, helt uten tilsetningsstoffer!

Oppskriften er «gammel» og sakset fra min gamle blogg 🙂

Hjemmelaget tomatsaus

2 løk
2 gulrøtter
1-2 stilker stangselleri
1 paprika
(litt tomatpurè kan freses med grønnsakene for enda mer smak)
1-2 bokser hakkede tomater
1 kinesisk hvitløk/ 2-3 fedd hvitløk
1 liten tørket chili/ fersk
ca 1 dl vann
Salt, pepper og sukker, smak til!
Ha gjerne i ferske krydderurter og, som basilikum, oregano o.l.
Hakk alle grønnsakene,
fres først løk i litt olje, ha i resten av grønnsakene og fres videre et par minutter.
   
Hell så over tomater, har du store løk og gulrøtter kan du med fordel bruke 2 bokser tomater.
La dette koke til det blir mørt,
bruk så stavmikseren og lag en herlig saus.
Smak til med salt og pepper, eventuellt andre krydder/urter,
Jeg bruker som oftest fersk basillikum.

Denne sausen kan brukes til mye,
bruker den alltid til pizza,
til lasagne moser jeg den litt mindre.
Den passer supert til

Kjøttboller uten egg og melk.

og helt enkelt til ostesmørbrød
eller kanskje pizzasnurrer i matpakken??
   
Pizzasnurrer til matpakken                Rundstykkeostesmørbrød med mozzarella     Pizzasnurre med ost og krydder

Doble posjonen,
lagre den i kjøleskap (holder ca en uke)
Og du er klar for enhver middags-utfordring!

#tomatsaus #hjemmelaget #oppskrift #god

4 hendelser på “Hjemmelaget tomatsaus.”

  1. Mmmmmm den tomatsausen så veldig god ut og kan brukes til mye forskjellig, som du sier 🙂
    Tror jeg skal prøve denne ved anledning 😀

    God 1. mai!

  2. Best med hjemmelaget, kjøpte et glass med pastasaus i går jeg..ikke spesielt godt..bare ok…:)) Får lage neste gang tror jeg 🙂 Fin kommende uke til deg <3

Legg igjen en kommentar til Kjersti Avslutt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.