Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Hjemmelaget aioli blir 3 typer grill-tilbehør! | MinMatgaleVerden

Hjemmelaget aioli blir 3 typer grill-tilbehør!

Grill-sesongen er over oss,
og en hjemmelaget aioli er godt!
Det samme er hjemmelaget hvitløksdressing…..og potetsalat.
IMG_8976

Her får du en enkel løsning på alle 3,
enkelt og hjemmelaget.

Lag aioli i en foodprocessor.

1 ts god sterk sennep
1/2 ts hvitvinseddik (kan sløyfes)
1/2 kinesisk hvitløk, finrevet (Garlic-card er bra)
2 egg, romtempererte!!
ca 8 dl solsikkeolje (event raps)
salt
pepper
akasiehonning/sukker
lime/sitron

Ha sennep, hvitløk, eddik (om ønskelig) og egg i maskinen.
La den gå et par runder på max og ha så i oljen i tynn stråle.
Litt og litt, etter en stund vil du se blandingen blir tykk.
Skulle du være så uheldig at den aldri blir tykk,
start fra begynnelsen og spe med olje før du sper videre med den skilte vesken,
du får da mengder med aioli!!

Når blandingen er tykk og  all oljen er i smaker du til.
Viktig å smake.
Ha i litt salt, litt pepper, litt lime og litt honning.
Litt kan tilsvare 1/2-1 ts. Men DU må smake deg frem til DIN smak.

Nå har du rikelig aioli.
Ta 3 ss aioli og bland med  ca 1-2 ts agurkmiks, 1/2 selleristtang, finhakket,
ca 2 poteter, ferdig kokt og skjært i små biter. (eller store om du foretrekker)
Bland til slutt inn 3 ss creme fraiche/rømme
Smak til med salt (må ha litt salt siden det er poteter) lime og pepper.

Da har du potetsalat.
IMG_8974

Halvparten av aiolien har du i en krukke, den er jo klar.
Andre halvparten blandes med rikelig finhakket kruspersille,
litt mer revet hvitløk, honning, lime, pepper og salt.
Ha til slutt i ca 1/2-1 beger lettrømme og rør forsiktig.
Rører du for mye etter at rømmer er tilsatt blir dressingen veldig flytende.
Smak til!

Og vips, der var hvitløksdressingen også et faktum.

Hvitløksdressing, aioli og potetsalat klar!

Start grillingen!

#grill #tilbehør #hvitløksdressing #god #hjemmelaget #oppskrift #aioli #potetsalat #nydelig #sommer #sol #uteliv #grillet #dressing

2 hendelser på “Hjemmelaget aioli blir 3 typer grill-tilbehør!”

    1. Ja det blir jo ofte sånn, men hvis du først har prøvd blir det lettvint det og, og den grisete skålen til foodprocessoren går rett i oppvaskmaskinen 🙂 (Utenom kniven, den vasker jeg for hånd)

Legg igjen en kommentar til Kjersti Avslutt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.