Fra mitt arkiv, anno 2014.
Det kan minne om smuldrepai,
men disse kan spises som de er,
uten tilbehør. Så gode var de!
Litt seig og søt i kantene, sprø på toppen og saftig inni…
Rabarbra er i sesong, og denne bør absolutt prøves.
Rabarbra og jordbærbiter.
80 g store havregryn
80 g hvetemel (For glutenfri versjon bruk mandelmel)
95 g lysebrunt sukker
(finnes hos Meny/helsekost o.l. Event brukt halvt om halvt brunt og hvitt)
1/8 ts natron
85 g smeltet smør
1 ts maizenna
1 ss sitronsaft
1 ss sukker
ca 150 g rabarbra
ca 125 g jordbær
Mix sammen havregryn, mel, sukker. Smelt smøret og hell over, rør til det blir klumpet og alt er smørbelagt.
Trykk halvparten i en liten firkantet, smurt form, gjerne med bakepapir i bunn, eller ikke om du serverer kaken i formen.
Dryss over halvparten av jordbær og rabarbra.
Dryss på maizenna og halvparten av sukkeret.
Ha på resten av jordbær og rabarbra, og dryss over resten av smuldredeigen.
Stek i ovn på 190-200 g i 30-40 minutter.
Kaken skal bli såvidt brun på toppen og frukten skal boble litt opp.
Avkjøl på rist, skjæres i biter når den er helt avkjølt, om du klarer å vente så lenge…
Blir det biter til overs, oppbevares disse i kjøleskap.
Utrolig gode…
Med skikkelig vårlig smak….ah…våren altså….
Nyt den! Og nyt smaken….
#rabarbra #jordbær #kake #oppskrift #pai #smuldrepai #rhubarbbars #hjemmelaget
denne trengte jeg i kveld ) sånn er det når en sitter hjemme ufrivillig alene en helg,så nå står paien og steker i ovnen hi hi
Ååå, så koselig. Håper den ble god 🙂
den ble kjempegod ) deilig trøstelunch når eg måtte være hjemme alene )