Vårlig pai med rabarbra og jordbær.

Fra mitt arkiv, anno 2014.

Det kan minne om smuldrepai,
men disse kan spises som de er,
uten tilbehør. Så gode var de!

Litt seig og søt i kantene, sprø på toppen og saftig inni…

Rabarbra er i sesong, og denne bør absolutt prøves.

Rabarbra og jordbærbiter.

80 g store havregryn
80 g hvetemel (For glutenfri versjon bruk mandelmel)
95 g lysebrunt sukker
(finnes hos Meny/helsekost o.l. Event brukt halvt om halvt brunt og hvitt)
1/8 ts natron
85 g smeltet smør
1 ts maizenna
1 ss sitronsaft
1 ss sukker
ca 150 g rabarbra
ca 125 g jordbær

Mix sammen havregryn, mel, sukker. Smelt smøret og hell over, rør til det blir klumpet og alt er smørbelagt.
Trykk halvparten i en liten firkantet, smurt form, gjerne med bakepapir i bunn, eller ikke om du serverer kaken i formen.
Dryss over halvparten av jordbær og rabarbra.
Dryss på maizenna og halvparten av sukkeret.

Ha på resten av jordbær og rabarbra, og dryss over resten av smuldredeigen.
Stek i ovn på 190-200 g i 30-40 minutter.

Kaken skal bli såvidt brun på toppen og frukten skal boble litt opp.

Avkjøl på rist, skjæres i biter når den er helt avkjølt, om du klarer å vente så lenge…

Blir det biter til overs, oppbevares disse i kjøleskap.

Utrolig gode…

Med skikkelig vårlig smak….ah…våren altså….
Nyt den! Og nyt smaken….

#rabarbra #jordbær #kake #oppskrift #pai #smuldrepai #rhubarbbars #hjemmelaget

3 hendelser på “Vårlig pai med rabarbra og jordbær.”

Legg igjen en kommentar til fruensvilje Avslutt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.