Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Lettere porsjonsostekake på 1-2-3 | MinMatgaleVerden

Lettere porsjonsostekake på 1-2-3

Et enkelt dessert-tips av den lettere typen er ikke å forakte,
nå når bikinisesongen er over oss. Oppskrift fra mitt arkiv anno 2015

Tilfeldigheter gjorde at denne herligheten oppsto.

Jeg hadde litt kesam-lime igjen i kjøleskapet,
og jeg var sugen på ostekake….

Siden jeg og hadde de gode havrekjeksene med et hint av kanel,
samt akkurat kjøpt inn en pk kremost mandarin,
var ikke veien lang fra tur med Bonnie med planlegging,
til jeg satt i sofaen og spiste ostekake.

Porsjonsostekaker er nemlig kjapt å lage!

Her har jeg droppet smøret i kjeksbunnen,
samt brukt kesam og yoghurt, istedenfor kremfløte.
Litt mindre kalorier å slepe med seg.

Lettere ostekake i porsjonsform.

3 store havrekjeks (90g)

125 g kremost mandarin
3 ss kesam lime
3 ss yoghurt naturell
3 ss melis
ca 3 ss limejus (en liten lime)
2 gelatinplater

50 g jordbærgelepulver
2 dl vann

Knus kjeksen og fordel den i fire porsjonsformer/vide glass

Legg gelatin i bløt, rør kremosten myk, ha i melis, kesam og yoghurt.
Varm limejusen og tilsett de myke gelatinplatene som du har klemt vannet av.
Rør blandingen inn i ostemassen, rør godt og fordel massen i glassene,
Husk at kjeksbunnen ikke sitter fast.

Avkjøl i kjøleskap, imens koker du opp litt av vannet til geleèen, ca 1 dl,
rør pulveret ut i det varme vannet, tilsett så det kalde, dette for at blandingen skal stivne fortere.
Når den akkurat begynner å stivne legger du den forsiktig over den kalde ostemassen,
la stivne i kjøleskap, tar ikke så lang tid…og geleen behøver da heller ikke være helt stiv…om du er nøden…

Og så…ja, så er det bare å kose seg…

#ostekake #oppskrift #hjemmelaget #porsjon #lettere

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.