Eller skuffkake, som noen sier.
Husker jeg hadde en venninne når guttene var små,
hun skulle alltid lage «ei skuffkaka» og jeg trodde det varen spesiell kake,
helt til jeg skjønte det bare var en langpanne-kake hun snakket om.
Denne ble laget på God morgen Norge, Wenche`s kjøkken.
Egentlig skulle det hett Kjersti`s kjøkken, og vært MITT program.
Tidlig opp og lage mat på tv hver dag = drømmejobben min!
Jeg laget altså denne skuffkaken,
og tok den med på ny-hytte-besøk.
Den ble svært godt mottatt.
Ikke rart med den karamelliserte kokostoppingen……du verden! Så godt!
Oppskrift fra Wenches kjøkken.
Karamellisert skuffkake med kokos.
300 g smør
1,5 dl melk/fløte
6 store egg (7 små)
360 g sukker
1 vaniljestang, frøene inni
350 g hvetemel
3 ts bakepulver
300 g smør
1,5 dl melk/fløte
500 g brunt sukker
400 g kokos.
Smelt smør og ha i melk/fløte
Pisk egg og sukker til eggedosis sammen med frø fra vaniljestang.
Sikt inn hvetemel og bakepulver, vend inn med slikkepott.
Vend så inn smørblandingen.
Ha i bakepapirkledd stor langpanne.
Stek på 180* ca 25-30 minutter.
Imens har du brunt sukker, smør og fløte/melk i en kjele, la smøret smelte og sukkeret løse seg opp på middels varme.
Trekk pannen til side og rør inn kokos
Når kaken har stekt 25-30 minutter tar du den ut og brer topping forsiktig utover.
Øk temperaturen på ovnen til 210*
Stek kaken ca 10 minutter til topping akkurat begynner å få fin farge.
Pass på så den ikke blir for brun.
#kokos #skuffkake #karamell #oppskrift #bloggkake #langpannekake
hadde vært hyggelig å se deg på tv hver morgen )) og denne skuffekaken er eg sikker på att e skikkelig deilige