Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Langtidshevet foccacia. | MinMatgaleVerden

Langtidshevet foccacia.

Jeg hadde med foccaciabrød på St.Hans feiringen i går,
sammen med hjemmelaget aioli ble det godt tatt imot 🙂
DSC_0338Oppskriften er enkel,
men det tar sin tid å lage dette brødet.
For godt brød tar sin tid!

Langtidshevet foccacia.

2 kg hvetemel
1 l kaldt vann
1 liten ts tørrgjær
2,5 ss salt

Ha mel og vann i maskinen, la det blandes sammen og la stå ca 30 minutter.
Nå dannes en autolyse som gjør at gluten kommer bedre frem.
Ha i Salt og gjær og la maskinen gå på sakte fart i ca 20 minutter.
Skru opp farten og se at deigen samler seg og slipper kantene på bakebollen.

Legg deigen i en plastboks med lokk.
Sett i kjøleskap og la den stå til dagen etter, eller gjerne flere dager.
Denne deigen sto en uke i kjøleskap.

Ha godt med olje i en langpanne, bruk gjerne olje med god smak her.
Hell deigen over og la den stå i kjeller/bod mens du er på jobb/over natten.
Dekk til med plastfolie. Smør plastfolien med olje så den ikke kleber fast i deigen.
Varm opp ovnen til 250*  Strø maldon-salt over deigen
Sett formen inn og sprut litt vann inn samtidig for å få litt damp.
Stek ca 15 minutter på 250*  senk temp til 200* og stek ca 15 minutter til.
Følg med, alle ovner steker forskjellig.
Avkjøl på rist.

#foccacia #langtidshevet #kaldhevet #godt #oppskrift #hjemmelaget

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.