Syltede grønnsaker er smart å ha klar i kjøleskap.
Så da tar jeg med denne oppskriften med Vietnamesisk vri fra 2012
Jeg fikk nok en genial julegave,
en Vietnamesisk kokebok,
fra min Vietnamesiske arbeidskollega:0)
Spennende!
Det første jeg prøvde meg på var syltede grønnsaker.
Selv om jeg manglet Japansk reddik,
hoppet jeg i det og det angrer jeg ikke på,
dette var kjempegodt!!
Jeg serverte grønnsakene til BBQ svineribbe og ris.
Og det var skikkelig godt!!
Syltede grønnsaker.
2 store gulrøtter
1 liten mooli (japansk reddik) Jeg sløyfet denne og tok en ekstra gulrot.
1 stor agurk
3 ts grovmalt salt
2 1/4 dl risvinseddik (jeg hadde ikke det, blandet ut hvitvinseddik,
risvinseddiken er bare 3%, hvitvinseddik er 7% tok ca 1 dl eddik og resten vann)
60 g sukker
Skjær gulrøttene i tynne staver, eller bruk en grønnsakskjærer.
Denne er veldig god, UTENOM at den alltid rasper litt på hendene mine og!!!
Skrell noen strimler av agurken, skjær den så i to og filèter ut frøene
Skjær agurken i halve skiver og legg dem i seperate skåler
Dryss over salt og la dem stå og trekke ca 1 time, rør gjerne litt i dem innimellom.
La de så renne av på litt tørkerull
Ha sukkeret i eddiken og rør til alt har løst seg opp.
Legg grønnsakene på egnet glass med lokk.
Jeg brukte et 1 liters Norgesglass.
Hell blandingen over grønnsakene, trykk ned grønnsakene så de er dekket.
La grønnsakene stå og trekke minst 1 time, rør noen ganger.
Kan oppbevares i kjøleskap i opptil 2 uker.
La grønnsakene renne av før servering.
#grønnsaker #syltede #vietnamesisk #oppskrift #eddik
dette er noe jeg an like )) vi får se om jeg også lager en slik krukke )
Veldig kjekt å ha i kjøleskap, og sunt er det og 🙂