Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Geiterams-saft! Suveren på smak og farge! | MinMatgaleVerden

Geiterams-saft! Suveren på smak og farge!

Den rosa geiteramsen sprer seg som bare ugress kan!
Men plukker du den, kan du lage den lekreste «prinsessesaft»,
og den er skikkelig god! Oppskrift fra i fjor!

Hvem skulle trodd at ugress kunne smake så godt!!

For her har jeg laget saft av ugresset som vokser og sprer seg utenfor huset mitt.

Og jeg må si meg litt mildere stemt til den pene blomsten,
nå når den også kan nyttes til nydelig kald saft!

Geiterams-saft.

150 g blomst av geiterams
7 dl sukker
25 g sitronsyre
1 liter vann

Kok opp vann og har i sukker og sitronsyre,
rør til det løser seg opp.
Hell over blomstene i en egnet dunk/balje
Dekk til med lokk/plastfolie.
Sett kjølig (jeg satt min i kjelleren) 4-5 døgn
Sil av og ha på flasker.
Holdbar 4-5 dager i kjøleskap,
men kan gjerne fryses
Husk  på at saften ekspanderer, ikke fyll flaskene helt full om de skal fryses.

Saften er konsentrat og blandes med vann etter smak.

Saften foran er altså utblandet, mens flaskene bak er konsentrat.

Virkelig verdt å prøve seg på dette,
ungdommen i huset var også imponert.
Dette smakte godt!!

#saft #geiterams #geiteramssaft #blomster #hjemmelaget #oppskrift #naturlig

6 hendelser på “Geiterams-saft! Suveren på smak og farge!”

  1. hmmmm det blir ikke no som vi skal på ferie,men kanskje eg skal gå ut og plukke litt og tørke natten over i urtetørkeren til te )) ja jammen skal eg det

  2. Tilbakeping: Rallarsaft | Hobbyist Javisst!

Legg igjen en kommentar til Ingvild Avslutt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.