Deilig med en forandring i ferie-frokosten ,
også når man er hjemme.
Lag bagels!
Bagels!
15 g gjær
2 dl vann, lunkent
500 g hvetemel
1,5 ts salt
2 ts sukker
1 dl kulturmelk/biola/yoghurt
2 ss rapsolje
Kjør til en smidig deig i maskin, minst 10 minutter, rolig tempo.
Etterhev 1-2 timer
Del i 10 emner, trill pølser, lag sirkler.
Etterhev ca 1 time.
Kok imens opp 4 l vann med 1 ss sukker i.
Legg de ferdighevde emnene i kokende vann og kok ca 2-3 min på hver side
La renne litt av seg på kjøkkkenhåndkle, legg på bakepapir og pensle med egg,
strø på ønske garnityr, sesamfrø, valmue, solsikke, linfrø etc
Stek, 200* ca 15 minutter. Avkjøl på rist.
#bagels #oppskrift #godt