Hjemmelaget daim.

I dag skal jeg ha stort besøk her hjemme, og i fryseren står en daim-iskake. Daimen til den iskaken lager jeg selvsagt selv,
for se her hvor enkelt det faktisk er!

For ikke snakke om prisforskjellen….

Hjemmelaget daim.

100 g sukker
100 g smør
ca 50 g hakket lys kokesjokolade.

Smelt sukker og smør i en tykkbunnet panne,
la det koke til det akkurat når en fin brun farge.
Pass på!
Det kan fort svi seg!
Rør med en tresleiv, det skiller seg litt,
Når knekket har fått den ønskede brune fargen,
trekker du pannen av varmen, og rører kraftig så massen samler seg.

Hell i en form med bakepapir, en form som tåler sterk varme.
La formen stå på et underlag som tåler varme.

Strø på hakket sjokolade med en gang så den smelter.
Her kan du selvsagt rive sjokolade på rivjern for å få den enda jevnere.
Avkjøl og hakk i biter.
Bruk den på is….
I daim-iskake.
Eller spis den som den er!!

#daim #daimiskake #hjemmelaget #oppskrift #enkelt #lageselv

2 hendelser på “Hjemmelaget daim.”

Legg igjen en kommentar til Hanne Beate Avslutt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.