Joda,
pavlova kan godt lages uten egg den,
selv om egget er en vesentlig ingrediens i original pavlova…
Pavlova uten egg.
1 dl vann
2,5 dl sukker
3 plater gelatin
1 ts vanillapaste/frø fra vaniljestang/vaniljesukker
Legg gelatin i kaldt vann
Kok opp vann og sukker og kok forsiktig sukkerlake, 8-10 min.
Løs opp gelatin i den varme sukkerlaken, ha i kjøkkenmaskin sammen med vanilje, og pisk med ballongvisp ca 10 minutter til hvit stiv marengs.
Ha i sprutepose og sprut ringer til en stor sirkel.
Bruk gjerne litt til å lage noen pikekyss også.
Stek 40-45 minutter 90-100*
La stå i ovnen til mens ovnen avkjøler.
Pass på her. Jeg opplevde etter tørking at bunnen ikke var stekt under.
Jeg fikk forsiktig snudd den og lot den tørke enda 10-20 minutter på 70*
Sjekk gjerne at den er stiv under før du slår av ovnen og tror alt er vel 🙂
Jeg dekket den med 2 pk vispi-havre med litt vanilje,
og strødde over blåbær og jordbær.
Kjempegodt!
OG den fikk masse skryt i bursdagen.
Pavlova bunnen kan lages på forhånd,
men fyllet er best å ta på før servering.
Dagen derpå ser den ikke like «fjong» ut,
men du verden, den smaker LIKE godt.
Jeg vet,
for jeg er litt kvalm nå,
dagen derpå….
#pavlova #utenegg #noegg #oppskrift #allergivennlig #hjemmelaget #marengs
denne skal jeg definitivt prøve ,har en svoger som ikke tåler egg og melkeprodukter
Ja det må du gjøre, enkel og veldig god 🙂