Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Tante Ruth`s krydder kake. Påskevariant. | MinMatgaleVerden

Tante Ruth`s krydder kake. Påskevariant.

Det nærmer seg påske,
tiden for gule glasurer.
Jeg smakte denne krydderkaken hos min mor,
som fortalte at denne oppskriften hadde hun fått fra Tante Ruth.

Kaken er smakfull, saftig og holdbar.
Perfekt å ta med på hytta i påsken.

Og så er det koselig med sånne gamle oppskrifter.
Og Tante Ruth var et fint menneske.

Jeg har fremdeles en heklet engel som henger på juletreet hvert år,
den fikk jeg hos tante Ruth.
Og den gangen vi skulle i bryllup,
mitt første bryllup forøvrig, til en fetter av meg,
kjøpte Tante Ruth hårklemmer med dinglende perlepynt på.
Jeg elsket de klemmene.

Krydderkaken til Tante Ruth kan varmt anbefales.
Også av min mor.

Tante Ruth`s krydderkake.

100 g margarin (Jeg bruker smør her)
3 dl farin
3 egg
4 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 toppet ts kanel
1 ts nellik
1 ts ingefær
2 dl fløte/melk
2 ss appelsinmarmelade
10 hakkede mandler

Rør smør og sukker hvitt, ha i et og et egg.
Bland inn det tørre. Rør til slutt inn appelsinmarmelade, fløte og hakkede mandler. Hell i en bakepapirkledd form. 26″ (24″ går og fint)
Stek i forvarmet ovn på 180* ca 45 minutter

Avkjøl på rist. Først litt i formen, løsne kantene og legg opp ned,
gjerne med formen over seg så holder den seg saftig og god lenge.

Kan gjerne fryses.

Bland melis og vann til passe tykk glasur og bre på kaken.
For dekor, legg på et hjerte og dryss strøssel på resten.
#krydderkake #oppskrift #enkel #hjemmelaget #formkake #påskekake #hytta

9 hendelser på “Tante Ruth`s krydder kake. Påskevariant.”

  1. En holdbar påskekake, det tror jeg at jeg må prøve. Og sånne oppskrifter som går i arv er ofte gode og blir laget igjen og igjen 🙂

  2. Tove Brautaset Yksnøy

    Denne har eg venta på og skal bake i påska ?Takk for koselege minne om mamma ❤

  3. Den var lekker og sikkert veeeeeldig god 🙂 Jeg har laget en mandelbunn i dag og skal ha på gult «lokk» i morgen…blir som regel god den også :)) Kos deg i helga og klem fra meg <3 Annebe

  4. Tilbakeping: Hjemmelaget appelsinmarmelade | MinMatgaleVerden

Legg igjen en kommentar til Grete Avslutt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.