Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Frossen sjokoladekake med karamell og pecan-nøtter. | MinMatgaleVerden

Frossen sjokoladekake med karamell og pecan-nøtter.

Påskekake anno 2013

En heftig kake til de siste påskedagene.

Sjokoladekjeksbunn, frossen sjokoladekrem og mascarponeost….

Og som om ikke det var nok….
Toppet med krem, karamell og pekannøtter.

Og denne ble fort populær….

Oppskriften fant jeg på VG mat, oppskrift laget av Lise Finchenhagen

Frossen sjokoladekake

100 g sjokoladekjeks.
3 ss smør

350 g kokesjokolade, mørk
6 dl kremfløte
200 g marcarponeost eller kremost naturell
1 dl karamellsaus
1/2 dl sukker
1 ts vaniljesukker
1 dl pekannøtter + litt til pynt
Event smeltet sjokolade til pynt.

Ps. bruker du denne oppskriften på sjokoladekjeks trenger du ikke ha i hakket sjokolade.
Her kan du og veie deg frem til 100 g og steke så mange kjeks,
pakk resten av deigen i folie og frys. Ta frem og stek når du får gjester,
eller når du bare trenger noen kjeks…

Ps. Karamellsaus er utrolig enkelt å lage selv, og smaker veldig godt! Kan gjerne lages på forhånd.

Knus kjeksene og bland dem med smeltet smør. Trykk dem ned i en bakepapirkledd springform,
20-22″ Sett i kjøleskap.


Kok opp 1,5 dl kremfløte og ha i 300 g hakket sjokolade.
La det stå til det smelter litt, rør så til en glatt fin masse.
Avkjøl til romtempratur.

Pisk 3,5 dl kremfløte til myke topper..

Bland forsiktig den avkjølte sjokoladekremen og kremen

Til du har en jevn sjokoladekrem.

Pisk sammen mascarpone, sukker og vaniljesukkker, samt halvparten av karamellsausen.
Ha til sist i 50 g hakket sjokolade, og hakkede pekannøtter.
Her droppet jeg nøttene grunnet en nøtteallergi,
Hakket nøtter og hadde på toppen, på halvparten av kaken istedenfor.

Legg et lag sjokoladekrem på bunnen, 1/2 kremen,
Smør marscaponekrem på, og avslutt med resten av sjokoladekremen.
Dekk med plastfolie, og alu-folie, sett den så i frysen og frys minst 4 timer,
gjerne natten over. Kan gjerne lages dager i forveien.
Ta isen ut, fjern form og bakepapir, pisk siste dl av kremfløten og bre over kaken,
ringle over karamellsaus og strø på hakkede nøtter.
La stå 15 minutter i romtempratur før du serverer.

Fantastisk kake!!

Mektig og god kake som metter mange…….

#sjokoladekake #iskake #frossen #oppskrift #mascarpone #pecan #krem #kake #påske

2 hendelser på “Frossen sjokoladekake med karamell og pecan-nøtter.”

  1. Den både så og hørtes farlig god ut :)) Ikke smakt denne typen kake tror jeg..men den frista ! Kos deg med kvelden og god påske til deg og dine <3

Legg igjen en kommentar til annebe Avslutt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.