Ramsløken skyter opp fra jorden,
og ramsløk-smør er skikkelig godt!
(Her har jeg også brukt ramsløkpesto som pålegg)
Det kan også brukes i bakst.
Myke briks med ramsløk-smør.
3 dl lunkent vann
ca 6 dl hvetemel
25 g fersk gjær
1 ts ramsløksalt (el flaksalt/1/2 ts vanlig salt)
1-2 ts honning
40-50 g ramsløksmør
(Finhakket ramsløk, fersk, blandet med ekte smør)
Ha alt utenom smøret i bakebollen. La deigen knas med eltekroken ca 8 minutter, juster med hvetemel til en deig som såvidt slipper bollen og ikke henger igjen på fingeren når du tar på den. Sett til heving, tildekket, ca 30-40-50 minutter.
Kjevle et rektangel. Høvle på iskaldt ramsløksmør med ostehøvel, (1/2-parten av smøret) i midten av rektangel. (Langsiden)
Legg ene langsiden over. Høvle resten av smøret på den delen du la over.
Legg andre delen over der.
Skjær i biter og legg på bakepapirkledd plate.
Etterhev ca 40 minutter.
Pensle med eggeplomme pisket i litt vann, eller bare sprut med vann.
Stek ca 20 minutter på 200*
Avkjøl på rist.
Kan gjerne fryses.
#ramsløk #ramsløksmør #ramsløkrundstykker #oppskrift #småbrød #briks #rundstykker #hjemmelaget #enkle #gode #smakfulle