Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Vårens beste smuldrepai med rabarbra. | MinMatgaleVerden

Vårens beste smuldrepai med rabarbra.

Ingen vår uten smuldrepai med rabarbra!

Denne smuldrepaien har jeg laget ved flere anledninger også denne våren,
og den blir alltid godt mottatt.

Kaken tar deg ikke mange minuttene å lage,
og kan gjerne lages dagen før, oppbevares i kjøleskap,
og stekes 30 minutter før gjestene kommer.

Vårens beste smuldrepai med rabarbra.

3 dl store havregryn
1,5 dl brunt sukkker
1,5 dl hvetemel
150 g smør, smeltet

300 g rabarbra i biter
0,75 dl sukker
1 ts vaniljesukker, ekte

Bruk en paiform, ca 24″.
Smør den med smør og legg i rabarbra som er blandet  med sukker og vaniljesukkker
Bland så sukker, hvetemel og havregryn,
og rør dette inn i smeltet smør.
Legg blandingen noenlunde jevnt over rabarbraen.

Stek på 200* ca 30 minutter til den bobler friskt.

Server med hjemmelaget vaniljesaus.

Hjemmelaget vaniljesaus:

2 eggeplommer
0,25 dl sukker
1/2 toppet ts maizenna
1/2 vaniljestang, splittet, skrap ut frøene
2,5 melk/fløte (1 dl fløte, 1,5 dl h-melk)

Varm opp til det begynner å tykner, middels varme, skal ikke koke.
Her må det røres hele tiden, men oj…så godt!!
Avkjøl i kaldt vann og oppbevares i kjøleskap.

Smuldrepaien serveres lunken med kald vaniljesaus til.
Steker du den på forhånd, så lunk den gjerne litt ved servering.

Kan også serveres med vaniljekesam for en lettere variant.

Nydelig.
Helt enkelt og nydelig

#smuldrepai #rabarbra #pai #oppskrift #godt #vaniljesaus

2 hendelser på “Vårens beste smuldrepai med rabarbra.”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.