Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Enkel Hollandaise-saus. | MinMatgaleVerden

Enkel Hollandaise-saus.

En god saus kan redde enhver middag,
sies det…

Eller,
det har jeg vel egentlig ikke hørt,
mulig det var noe jeg bare fant på nå…

Men at en god saus er godt!
DET kan ingen bestride!

Og en god holllandaise altså….åh…..

Enkel og nydelig hollandaisesaus…       Mye enklere enn jeg trodde…

Jeg serverte den til stekt kyllingfilèt, byggris, asparges og brokkoli.

Og hadde du droppet sausen hadde måltidet blitt veldig sunt…..men altså….ah….den sausen er verdt kaloriene sine!

Hollandaise-saus

125 g smør, (og da mener jeg smør…)
2 store eggeplommer (event tre små)
1/2-1 ts hvitvinseddik
litt salt
1-2 ss vann
sitron
cayennepepper
1 liten ts sukker
Smak til med salt og pepper

Smelt smør i en liten kjele, sett til side.
Ha eggeplommer, hvitvinseddik og en klype salt (bare litt) i en skål,
sett denne over en kjele med vann som er helt ved kokepunktet.
Pisk noen minutter, ha så i litt og litt smør i en tynn stråle,
mens du pisker godt inn.

Her kan man godt «klare» smøret, dvs bare bruke smøret, og la den hvite mysen være igjen.
Jeg brukte alt.

Når alt smøret er i smaker du til med sitron, salt og pepper, cayennepepper, samt sukker.
Sukkeret er viktig for smaken, selv om det ikke står i alle oppskrifter.
Hos meg var det i hvert fall det som gjorde sausen perfekt!

Sausen tykner og kan med fordel spes med litt vann om den blir for tykk.


Godt….

#saus #hollandaise #oppskrift #middag #hjemmelaget

2 hendelser på “Enkel Hollandaise-saus.”

  1. Ikke laget bearnaies eller hollandaise saus selv..men lyst til å prøve :)) Delikate bilder som gjør at man blir fristet og inspirert :)) Klem <3 Annebe

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.