Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Bringebæriskake på valnøttbunn. | MinMatgaleVerden

Bringebæriskake på valnøttbunn.

En iskake er en sikker vinner nå på sommeren.
Her en egenkomponert oppskrift fra i høst.

Bringebær er noe jeg har mye av i fryseboksen,
sammen med valnøtter og hakket sjokolade gir de en frisk iskake.

Egenkomponert oppskrift.

Bringebæriskake på valnøttbunn

150 g valnøtter
100 g mørk kokesjokolade
4 store eggehviter
150 g sukker

400 g bringebær, frosne
1,5 dl sukker
4 store eggeplommer
4 dl kremfløte

Hakk valnøttene og sjokoladen.
Pisk eggehvitene i en helt ren bolle til de danner små topper,
ha så i litt og litt sukker mens det pisker og pisk til sukkeret er løst opp og du har stiv fin marengs.

Vend nøtter og sjokolade inn i marengsen med slikkepotten, forsiktig.
Kle en 24″ form med bakepapir, og spray gjerne litt formfett på kantene.
Ble marengsen forsiktig utover.

Stek på 175* midt i ovnen, 40 minutter.
Skru ovnen ned til 160* og sett bunnen nederst, stek ca 8-10 minutter til.
Pass på så den ikke blir brent.

Avkjøl i formen.

Halvtin bringebærene og mos i en foodprocessor. Press gjennom et dørslag,
kast stenene.
Pisk sammen eggeplommer og sukker til sukkeret løses opp.
Pisk kremfløten akkurat stiv.
Vend alt forsiktig sammen.
Løsne bunnen fra formen og legg to strimler bakepapir rund kanten, de skal stikke litt over kanten.
Sett formen på igjen og hell iskremen over bunnen.
Dekk forsiktig til og frys minst fire timer.
Pynt med bringebær og litt sjokoladesirup/saus.


Nyt!

#bringebær #iskake #oppskrift #bringebæris

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.