Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Hvit dame med makronbunn og bringebær. | MinMatgaleVerden

Hvit dame med makronbunn og bringebær.

Den hvite damen.
Med makronbunn, bringebær, gelè og vaniljekrem.
Og selvsagt mye god krem, for hvit dame er jo en kremkake.

Kaken er trukket i marsipan, som jeg har farget hvit.
Bilderesultater for hvit dame min matgale verden

Pynt i marsipan, laget av silikonformer kjøpt på Ebay.
Bilderesultater for hvit dame min matgale verden

Hvit dame med makronbunn.

Stabilt sukkerbrød:

340 g egg (ca 6)
230 g sukker
185 g hvetemel
45 g maizenna
5 g bakepulver
75 g smør

Pisk egg og sukker til stiv eggedosis, minst 10 minutter,  sikt inn hvetemel iblandet maizenna og bakepulver,
vend til sist inn smøret, som er smeltet og avkjølt.
Ha i en 24″ springform med bakepapir oppover kantene. (den hever over kanten)
stek 170* ca 40-50 minutter (sjekk med kakenål)
Når den er ferdig lar jeg den stå to minutter på rist, før jeg hvelver den forsiktig opp ned på en annen rist med bakepapir under kaken.
Løsne på ringen og fjern forsiktig bunnen av kakeformen. Klem ringen forsiktig sammen igjen,
og la kaken avkjøle helt opp ned med ringen på og bakepapiret som var i bunnen også fast på kaken.
Kan gjerne lages dagen før, pakk godt inn når helt avkjølt.

Makronbunn

3 eggehviter
125 g melis
125 g malte hasselnøtter

Stekes 160* ca 40-45 minutter

Mal nøttene og bland dem med siktet melis.
Mal dem helst på kvern.
Stivpisk eggehvitene.

Vend nøttemelis blandingen inn i eggehvitene med slikkepotten.
Ikke rør, vend forsiktig sånn at alt blir blandet.

Ha massen i en form, 24″
Avkjøl litt i formen, løsne den forsiktig og legg den opp ned så bunnen får tørke litt.
Vaniljekrem:

1 dl melk
1,5 dl fløte
45 g sukker
1/2 vaniljestang
3 eggeplommer
17 g maizenna
25 g smør
Splitt vaniljestangen, ha stangen og frøene i en panne med fløte, melk og sukker.
Kok opp.

Bland eggeplommene med maizenna

Rør i melkeblandingen når den koker opp,
rør egg og maizenna godt sammen.

Ta melken vekk fra varmen, ta forsiktig spiseskjeer med melkeblandingen og rør i eggene,
Hold på en stund og hell så eggeblandingen opp i pannen.

Sett pannen på varmen igjen or rør til blandingen tykner,
den skal ikke koke, men bli god og tykk. Ikke stopp for tidlig,
her må du ha en tykk vaniljekrem for at den skal holde seg på plass i kaken.

Avkjøl i kaldt vannbad, rør mykt smør i når den har avkjølt litt, men før den er kald, så smøret integreres.

Oppbevares i kjøleskap, kan med fordel lages dagen før

Av ca 650g frosne bringebær laget jeg

3 dl bringebærsaus. (Presset bringebær gjennom et dørslag)
5-6 ss sukker
2 ss sitron
4 plater gelatin

Rør inn sukker. Legg gelatin i bløt, minst 8 minutter.
Varm opp sitronsaften og litt av bringebærsausen, Klem vannet av gelatin og rør dem inn i den varme vesken.
Til sett litt og litt bringebærsaus, før alt has tilbake og røres godt sammen .
Sett i kjøleskap til det akkurat begynner å stivne.

3 dl bringebærsylltetøy.

Kok opp bringebær noen minutter, tilsett ca 3 ss sukker og 2 ss sitronsaft.
Sil litt av saften av så det ikke blir så rennende.
Legg makronbunnen opp ned på serveringsfatet/pappflaten.
Legg på ringen til formen som ble brukt.
Inni legger du plastkant. (Klippes ut av cellofanposer e.l.)
«Lim» kanten fast til bunnen med litt av den tykke vaniljekremen, sånn at ikke geleen renner ut. (ut mot plastkanten)
Hell på geleen, som skal være så halvstivnet at den ikke renner.

Avkjøl i kjøleskap.

Del sukkerbrødet i tre deler.

Alle sukkerbrødlagene dynkes med:

1 dl vann
1 ss sukker
1/2 dl eggelikør

Dynkes når de er lagt på kaken!

Ha vaniljekrem på det første laget, etter makronbunn og gelè.
Dynk neste lag, men er syltetøyet veldig vått, bruker du litt mindre dynk.

6 dl kremfløte
ca 4 ss sukker

Piskes stiv. Ha krem oppå bringebærsyltetøyet.
Legg på siste lag. Her bruker jeg bunnen av kakebunnen, med bunnen opp.
Den gir penest topp.

Dynk og ha på krem som smøres pent på toppen og rundt kantene.

Avkjøl mens du kjevler marsipan.

750 g marsipan (Jeg bruker den billige på rema e.l.)
wilton whitewhite (kjøpes på jernia, kremmerhuset, cacas o.l.)
+ litt titandioxid (fås kjøpt på panduro)

Kna marsipanen til ønsket hvitfarge. Ikke bruk for mye titandioxid, da dette gir marsipanen mintsmak.

Kjevle til et stort lokk som går over hele kaken. Legg forsiktig på og skjær av kantene.
Bruk kantene som er fri for krem eller annet fra kaken, til å lage pynt

Silikonformene er enkle å bruke, jeg smører dem med litt nøytral olje.
Kjøpt på Ebay.

Pynt kaken

Oppbevares kjølig. Holdbar i flere dager.

Etter to dager spiste vi restekake på teateret. Og den var fremdeles like god,
om enn litt preget av å ha kjørt scooter….

Ha en fin lørdag! Med kake!

 

#bløtkake #hvitdame #makronbunn #sukkerbrød #vaniljekrem #oppskrift#bringebær #bringebærgelè

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.