Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Potetlefser/Lomper. Enkel og god oppskrift. | MinMatgaleVerden

Potetlefser/Lomper. Enkel og god oppskrift.

Så utrolig godt!!

Og at jeg ikke har laget dette før forstår jeg ikke!!
Denne oppskriften var enkel og lett håndterbar!

Det blir litt kjevling,
men oj,
det er verdt det!!

Skal du ha potetlefsene som lomper til pølse,
trenger du ikke kjevle flor-tynt!
Saftige og gode!

Oppskriften fant jeg hos NRK.

Jeg kan huske at min midterste bror var veldig glad i potetlefser.
Etter middag fikk han gjerne lov til å lage at tiloversblivne poteter.
Og den gang stekte vi dem rett på platen!
Ja det er sant dere ungdommer.

Vi hadde forhøyde plater på komfyren som vi kunne steke direkte på, selv om det antagelig ikke var meningen…

Jeg laget bare en tredjedels oppskrift,
for flere poteter hadde jeg bare ikke!

Potetlefser.

900 g kokt potet, uten skall
1 ts salt
2 dl hvetemel
4 ss kremfløte

Mal potetene med salt,
jeg brukte mandelkvernen,
forferdelig å vaske den etterpå,
men veldig effektiv.
Neste gang brukte jeg potetpresse. Egentlig mye enklere!
Jeg kjøpte min på Ikea, veldig anvendelig!


Bland hvetemel og malte poteter
Spe med fløte.

Kjevle tynne lefser, skjær dem ut med et fat, en skål o.l. til ønsket størrelse.
Jeg fikk 8 små lefser av 1/3 oppskrift.

Stekepannen må være akkurat så varm at lefsene blåser seg opp,
men ikke varmere,
de svir seg fort, pass på!

Legg lefsene på fat, med et kjøkkenhåndkle over og under.
(jepp, platen min sto på 7-8)

Smøres med smør og sukker.
Eller bruk dem som potetlompe kanskje??

En gammel god slager dette!!

På tide å få frem i lyset igjen!!

#potetlefes #lompe #oppskrift #godt #pølse #smørogsukker #nostalgi #restefest #rester #hjemmelaget

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.