Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Nystekte frokostrundstykker på 1-2-3 med kaldhevet deig. | MinMatgaleVerden

Nystekte frokostrundstykker på 1-2-3 med kaldhevet deig.

I dag har jeg laget rundstykker av kaldhevet deig.
Det var virkelig så enkelt som jeg husket.
Denne gangen brukte jeg en is-skje/muffins-skje til å scoope ut rundstykker av den klissete deigen. Ingen baking, ingen kliss på benken.

Bare luftige, gode rundstykker, ferske til frokost.

Ingen etterheving, rett fra kjøleskapet opp på bakeplaten mens ovnen varmes opp. Jeg stekte mine ca 15 minutter på 250* (Ser at jeg skrudde ovnen ned når jeg satt dem inn sist gang, men funker altså fint med 250* i 15 minutter)
Jeg hadde heller ikke havremel, så erstattet det med samme mengde mer grovt mel og litt havregryn. Her kan du velge selv hva du vil ha i.
Oppskriften får du her

Det er jo helt genialt,
og absolutt den metoden med minst kliss,
rot og arbeid!

Mine rundstykker var ferdig 06.30 i går.
Og jeg kunne ta med på jobb til fersk frokost,
og guttene fikk fersk frokost når de sto opp,
en GOD del timer etter jeg var gått på jobb!!

Ikke perfekt runde,
men rustikt søte,
og utrolig lett å få til:0)

Du må begynne dagen før,
kaldhevet deig må heve over natten,
men denne deigen kan gå i kjøkkenmaskinen,
imens du pusser tenner f.eks.?

Kaldhevet havrerundstykker.

4 dl kaldt vann
1/2 pk tørrgjær/1/2 pk fersk gjær 25 g
1,5 dl havremel
1 dl små havregryn
1 dl sammalt hvete grov
1,5 ts salt
1 liten ss honning
ca 6,5-7 dl hvetemel

Alle ingrediensene helles i bakebollen,
la maskinen jobbe i 8 minutter,
deigen skal bli ganske klissete, men være en seig og god deig.
(mangler bilde fra før heving, sorry)
Legg deigen i en stor skål og sett den i kjøleskap med plastfilm/plastpose over.
Sett først ovnen på 250*
Her er deigen dagen derpå.
Den er hevet og ganske så klissen.
Er du ikke glad du ikke skal rulle rundstykker,
og grise til hele kjøkkenbenken klokken seks om morgenen?

Ta to spiseskjeer og en kopp e.l. med kalde vann.

Scoop oss store skjeer, og skubb av med andre skjeen ned på bakebrettet.
Med bakepapir såklart!

Enkelt, fort og grisefritt!!

Senk ovnen til ca 225-230* og stek rundstykene 16-20 minutter
(Eller la den steke 15 minutter på 250*)

La de avkjøle på rist, gjerne under et bakehåndkle!
Og—-God frokost!!!

Luftige og ferske frokostrundstykker,
ha gjerne litt mer grovt i om du vil.

#rundstykker #oppskrift #kaldhevet #ferske #morgen #enkle #gode #godtno

2 hendelser på “Nystekte frokostrundstykker på 1-2-3 med kaldhevet deig.”

Legg igjen en kommentar til Kjersti Avslutt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.