Lyst formbrød som hever over natten.

Jeg kjøpte matblad i Sverige,
det gjør jeg alltid,
og her fant jeg en super oppskrift på et lyst og godt brød.
Perfekt å skjære i skiver, supert i brødristeren dagen derpå,
og fint å ha i frysen og man blir fysen.

For godt brød er GODT!!

Oppskriften fant jeg i Amelia Høst.

Formbrød, 2 stk

400 ml kaldt vann
1 bit fersk gjør, som en ert, 2-3g
10 g lys sirup
20 g olje, rapsolje
1,5 ts salt
700 g hvetemel (special om du har) Jeg brukte økologisk hvetemel
Smør til å smøre bakeformene

Ha alt i bakebollen og kna deigen ca 5 minutter med maskin.
Dekk til og la den hvile 1 time.
Smør to brødformer og rull deigen til pølser som legges i formene.
Dekk til med kjøkkenhåndkle og plast, og la stå på kjøkkenbenk over natt. 8-10 timer

Sprut litt vann på brødene.
Stek på nederste rille, 230* varmluft ca 30 minutter.
Ta dem ut av formene og avkjøl på rist.

Spenstig og godt brød! Og ikke minst, SÅ godt i brødristeren dagen derpå.Nå har jeg litt i brødboksen og litt i fryseboksen.

Godt brød er godt!

#brød #oppskrift #godt #enkelt #heveovernatt #langtidshevet #godsmak #lett #hjemmelaget

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.