Brownies med en vri. Dessert-tips til klubben kanskje?

Denne brownies`en er veldig god.
Og hva med å gjøre en vri,
som gjør den til en perfekt dessert?
Og da ville jeg også servert jordbær til.


Er det noe vi vet å gjøre her i Bakkely,
så er det vel å kose oss….

Og her har jeg brukt Brownie på to måter.

En god Brownie passer nemlig utmerket til is, på flere sett.

Brownie-oppskriften er en ekte Jordbærpike-oppskrift.
Den samme som blir bakt, og kan kjøpes hos Jordbærpikene.

Jordbærpikenes Brownie.

Halv oppskrift, denne passer en liten langpanne.

6 egg
750 g sukker
450 g smør
250 g siktet speltmel
70 g bakekakaoo
2 ts vaniljesukker
150 g sjokoladebiter, mørk

Bland egg og sukker, (skal ikke piskes til eggedosis)
Ha i det tørre og smeltet smør + sjokoladebiter.
Hell røren i liten langpanne med bakeppapir.

Stek på 160* ca 40 minutter.

Kaken bør helst avkjøles over natten,
da får du pene snitt og perfekte biter.
Bruk en god kniv og skyll den i varmt vann mellom hvert snitt.

Skjær godt av de ytterste kantene på Brownien.
Legg dem på rist og tørk dem i stekeovn, på ca 120* i 1-2 timer.
Virker de fremdeles ikke helt tørre, kan du slå av ovnen, og la dem være der til de er helt kalde.
Knekk dem så i biter og kjør i foodprocessor til de er most til strøssel.

Oppbevares i en krukke med lokk.
Brukes som strøssel på is o.l.

Smaker vidunderlig til vaniljeis sammen med peanøtter…

Eller sammen med selve brownien,
for en bombe av en dessert…

Gubben ble faktisk litt småkvalm….så pass på størrelsen på porsjonene her!

Men godt…..du verden!!

#brownie #jordbærpikene #oppskrift  #is #dessert #strøssel #klubbdessert #klubb #vri #ny #tips

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.