Smuldrepai med plommer.

Har du fremdeles plommer til overs??
Det har jeg!
Her kommer et tips til hva du kan bruke dem til.

Smuldrepai er superenkelt å lage,
og alltid like godt.
I dag har jeg krydret plommene med stjerneanis og kanel,
for å få litt ekstra god høst-smak.

Smuldrepai med plommer

10-15 plommer (mine var små)
2 gode ss brunt sukker (eller hvitt om du ønsker)
1 ts potetmel
50 g mykt smør
1 dl hvetemel
1 dl havregryn
1 dl hakkede mandler
1/2 ts stjerneanis (kan sløyfes)
1/2 ts kanel (kan sløyfes)

Skjær plommene i kvart`er og ta ut steinen.
Smør en liten ildfast form med smør.
Legg i plommene og 1ss av sukkeret + potetmelet. Bland.

Rør sammen resten av ingrediensene (også den siste ss sukker)
bruk gjerne en hånd til dette.
(Jeg bruker engangshasker. Enkelt og smertefritt!)
Eller bruk en sleiv/maskin

Strø/klatt over plommene og strø hakkede mandler på toppen.
Stek på 225* vanlig varme, midt i ovnen, ca 20 minutter.

Serveres (gjerne lunken) med vaniljesaus e.l. til

#plommer #oppskrift #smuldrepai #havregryn #pai #brukeplommer

2 hendelser på “Smuldrepai med plommer.”

    1. Men eplekake er jo SÅ godt og høstlig! Og perfekt på en lørdag. Så den såvidt, og den så deilig ut 🙂 klemmer<3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.